Φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MWp στο Πακιστάν από την Conergy

 
8 %CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF fot 330x214 Φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MWp στο Πακιστάν από την Conergy

Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συνολικής ισχύος 50 MWp στο Πακιστάν

Tις δυνάμεις της με την εταιρεία Ensunt, υπεύθυνη ανάπτυξης έργων (project developer), ενώνει η Conergy για την υλοποίηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης συνολικής ισχύος 50 MWp για λογαριασμό της Αμερικανικής DACC Power Generation Company Limited (DPGCL). Μετά την ολοκλήρωση του, το συγκεκριμένο έργο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη  μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πακιστάν, ένα έργο ορόσημο για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Η Φ/Β εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στο Bahawalpur στην περιοχή Cholistan και ανήκει στη DPGCL και στην Πακιστανική Κυβέρνηση. Η Conergy θα είναι υπεύθυνη για την παροχή του Φ/Β εξοπλισμού, το σχεδιασμό και τη μελέτη του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο βασικός στόχος αυτού του έργου είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στην παροχή ρεύματος για τον πληθυσμό του Πακιστάν και να καταστεί η χώρα λιγότερο ευάλωτη σε διακοπές ρεύματος. Εξαιτίας της έλλειψης ενέργειας στο Πακιστάν, περιοχές της χώρας συχνά μένουν χωρίς ρεύμα έως και 18 ώρες την ημέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη παραγωγικότητα, οικονομική αστάθεια και κοινωνικές αναταραχές. Η Κυβέρνηση της χώρας ανταποκρινόμενη στην υφιστάμενη κατάσταση κατάργησε τους εισαγωγικούς δασμούς σε Φ/Β συστήματα δημιουργώντας έτσι κίνητρα για επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια. Με 8-9 ώρες ηλιοφάνειας ανά ημέρα και ετήσιες τιμές ηλιακής ακτινοβολίας πάνω από 1.700 kWh/m2, οι κλιματολογικές συνθήκες στο Πακιστάν είναι ιδανικές

Ο Φ/Β σταθμός ο οποίος θα περιλαμβάνει 210.000 φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus σε τοποθετημένες σε βάσεις στήριξης Conergy SolarLinea, μετά την ολοκλήρωση του, θα παράγει περισσότερες από 78 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως. Περισσότεροι από 140 κεντρικοί μετατροπείς Conergy IPG 300C θα τροφοδοτούν το δίκτυο του Πακιστάν, παρέχοντας ενέργεια σε περίπου 30.500 νοικοκυριά. Εκτός όμως από τα νοικοκυριά, από τη Φ/Β αυτή εγκατάσταση επωφελείται και η γεωργία καθώς η παραγόμενη από την Φ.Β εγκατάσταση ενέργεια θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αντλιών νερού στα χωράφια και τις καλλιέργειες.

Ο κ. Doug Melvin, Πρόεδρος της DPGCL, δήλωσε: «Το Φ/Β έργο των 50MWp αποτελεί το μεγαλύτερο ηλιακό έργο για την κυβέρνηση του Πακιστάν. Επί του παρόντος, η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από υδροηλεκτρικούς σταθμούς ως πηγή ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, διακοπές ρεύματος και πολλές ελλείψεις. Σε απάντηση στα αιτήματα του Προέδρου, ο Πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο εργάζονται για την πρόληψη της έλλειψης ενέργειας, παρέχοντας παράλληλα μια καθαρή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, οικονομικά βιώσιμη που θα δημιουργήσει ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στο Πακιστάν».

Η DPGCL και η Ensunt συνεργάζονται με την Conergy για να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Πακιστάν να ανταποκρίθεί στις ανάγκες των ανθρώπων, αμβλύνοντας ταυτόχρονα τις ελλείψεις ενέργειας σε ολόκληρο το Πακιστάν.

Ο Marc Lohoff, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Conergy και CSO της Conergy Asia Pacific & Americas δήλωσε: «Αυτό το έργο αποτελεί ορόσημο για την Conergy και την ομάδα της στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Αυτό δείχνει ότι κατέχουμε πολύ καλή θέση στις αγορές της Ασίας και οι επενδυτές μας εμπιστεύονται για τόσο σημαντικά έργα κυρίως για αυτά που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και στη μακρόχρονη εμπειρία. Οι προοπτικές στο Πακιστάν είναι μεγάλες: επί του παρόντος, μόνο το 63 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της χώρας τροφοδοτείται με ρεύμα. Λόγω του αποκεντρωμένου χαρακτήρα αυτής της μορφής ενέργειας και τα υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας, η ηλιακή ενέργεια είναι ιδανική για να κλείσει αυτό το «κενό» και να παρέχει στον πληθυσμό ασφαλή, καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια. Ταυτόχρονα, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.