Επιτυχία η συμμετοχή της HelioSphera στη φετινή Solarexpo 2012

 
78 HelioSphera 330x248 Επιτυχία η συμμετοχή της HelioSphera στη φετινή Solarexpo 2012

Η HelioSphera στη διεθνή έκθεση Solarexpo στην Ιταλία

Και φέτος η HelioSphera συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, στη διεθνή έκθεση Solarexpo, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο της Βερόνας, στην Ιταλία. Η έκθεση προσέλκυσε περίπου 53.000 επαγγελματίες επισκέπτες, παρόλη την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ιταλία σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το νέο μέλος της οικογένειας των προϊόντων της HelioSphera, το Shark HS-120/125/130H: η εξειδικευμένη λύση για επίπεδες στέγες με νότιο προσανατολισμό.
Το Shark έρχεται να καλύψει την ανάγκη της αγοράς για μια απλή λύση τοποθέτησης του μέγιστου αριθμού πάνελ σε επίπεδες οροφές, με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις στην υπάρχουσα κατασκευή. Πρόκειται για ένα αυτόνομο, εύκολο στη χρήση σύστημα, όπου η εγκατεστημένη ισχύς του ακόμη και σε μικρές στέγες μεγιστοποιείται και η ενεργειακή απόδοση του παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον, στην έκθεση παρουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα προϊόντα της HelioShera. Μεταξύ αυτών, το Atlas HS-120/125/130H, η κατεξοχήν λύση για πάρκα και στέγες. Ένα πάνελ με σύστημα στήριξης για απλή και γρήγορη εγκατάσταση, ιδανικό για επίπεδες και επικλινείς στέγες (βιομηχανικές, εμπορικές, οικιακές) και για εγκατάσταση στο έδαφος. Παρουσιάστηκε επίσης το Venus HS-120/125/130H, η εξειδικευμένη λύση για ενσωμάτωση σε οικιακές στέγες. Μια σειρά που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει δομικά στοιχεία και να δημιουργήσει μια αδιάβροχη κατασκευή.

Η προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερο της HelioSphera και τις 3 ημέρες της έκθεσης, ήταν αξιοσημείωτη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λύσεις που παρουσιάστηκαν, οι επισκέπτες είχαν συνέχεια δίπλα τους την εμπορική ομάδα της HelioSphera, που τους ενημέρωνε για τα προϊόντα της, τη στρατηγική της εταιρείας, ενώ παράλληλα έδινε απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με την τεχνολογία Micromorph και τις εφαρμογές της.

Σχετικά με την HelioSphera
Η HelioSphera είναι μια ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2007, με βασικούς μετόχους την Plainfield Asset Management LLC (αμερικανική επενδυτική εταιρία), την Sciens (εταιρία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών) κι έναν έλληνα επιχειρηματία. Στόχος είναι η παραγωγή φωτοβολταϊκών πλαισίων τεχνολογίας λεπτών υμενίων (thin-film micromorph) με ετήσια δυναμικότητα 60MWp, σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη (Τρίπολη Αρκαδίας) διαβλέποντας στην ανάπτυξη της ελληνικής, ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών καθώς και στην σταδιακή στροφή της βιομηχανίας προς τις καινοτόμες τεχνολογίες λεπτών υμενίων. H συνολική επένδυση είναι της τάξεως των 200 εκ. €, ενισχύθηκε από το κράτος μέσω επιδότησης από τον Αναπτυξιακό Nόμο (σχεδόν 30 εκ. €), κι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο εξοπλισμός και η τεχνογνωσία της παραγωγής προέρχονται από την ελβετική Oerlikon, μια εταιρία με ηγετική θέση στον κλάδο παγκοσμίως, που παρέχει τεχνολογία αιχμής για την παραγωγή υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκών. Με προηγμένη τεχνολογία, μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή και οικονομία κλίμακος, η HelioSphera προάγει τη μείωση του κόστους του ηλιακού ηλεκτρισμού.

Τα πλαίσια της HelioSphera παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και αποδίδουν ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας ή μερικής σκίασης (διάχυτη ακτινοβολία) και σε υψηλές θερμοκρασίες, που τα συμβατικά φωτοβολταϊκά έχουν σημαντικές απώλειες.

Τα φωτοβολταϊκά της HelioSphera είναι κατάλληλα για εγκαταστάσεις στο έδαφος ή σε κτίρια, όπου χάρη στην αισθητική τους υπεροχή μπορούν να ενσωματωθούν ως δομικά στοιχεία καλύπτοντας όλο το εύρος εφαρμογών φωτοβολταϊκών στη διεθνή αγορά. Στόχος είναι να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών, να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες, αναδυόμενες αγορές του κόσμου όπως είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής, και η Αμερική.

Ήδη από τις αρχές του 2010 έχουν πραγματοποιηθεί πωλήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τα πρώτα φωτοβολταϊκά της HelioSphera τροφοδοτούν με καθαρή ενέργεια το ηλεκτρικό δίκτυο, συμβάλλοντας έτσι στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ενεργειακό ισοζύγιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.heliosphera.com

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.