Tesla S, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο λιμουζίνα

 
tesla s Tesla S, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο λιμουζίνα

Tο Tesla S, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο λιμουζίνα κορυφαίο στο είδος του

Σε 4,6 δευτερόλεπτα στα 100 χλμ/ώρα, με τελική 210 χλμ/ώρα: Το Tesla S, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο λιμουζίνα κορυφαίο στο είδος του.

Το Moντέλο S έχει σχεδιαστεί από την αμερικάνικη Tesla, – και σχεδιάστηκε από την αρχή ως ένα καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Tesla μια σχετικά νέα εταιρεία με έδρα τo Silicon Valley,  στην Καλιφόρνια αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και εξαρτήματα κίνησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Toyota και Daimler από το 2009.

Το Tesla S με την τεχνική τελειότητα και την πολυτελή εικόνα του, έρχεται να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων, ανταγωνισμό που μέχρι τώρα δεν κατάφεραν ούτε οι Ιάπωνες ούτε οι Αμερικανοί να κερδίσουν.

Με δέρμα, πολυτελή ξύλο και άψογα κατεργασμένο αλουμινίο, έχτρας που γνωρίζει κανείς σήμερα από την BMW, Audi και Mercedes καθώς και 17-ιντσών οθόνη στην κεντρική κονσόλα – η οποία είναι περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος ενός iPad της Apple, κάνουν το Tesla S έτοιμο για να εισχωρήσει στην premium αγορά αυτοκινήτων της γηραιά ηπείρου. Επίσης είναι αυτονόητο, ότι η Tesla είναι πάντα απευθείας συνδεδεμένη με το διαδύκτιο.

Αλλά Tesla δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο για τους χρήστες του Internet, μπορεί επίσης να πείσει με τις αποδόσεις του στο δρόμο: Η ανάρτηση είναι τέλεια συντονισμένη, και προσαρμοσμένη στις ευρωπαϊκές γεύσεις. Με το σφιχτό, σύστημα διεύθυνσης δεν έχει να ζηλέψει σε άνεση και απόλαυση οδήγησης τίποτα από μια BMW. Στα τέστ επιτάχυνσης το Tesla S ξεπέρασε την BMW M5!

Οι μπαταρίες κατ΄επιλογή με 40, 60 ή 85 κιλοβατώρες που στεγάζονται στο χώρο του κινητήρα. Έτσι, ακόμη και πέντε επιβάτες κάθονται εξαιρετικά άνετα, και ο χώρος αποσκευών μπροστά και πίσω είναι πάνω από 1000 λίτρα. Και το πιο σημαντικό, η σωστή τοποθέτηση των μπαταριών κάνει μια ισορροπημένη κατανομή βάρους κατά σχεδόν 50:50.

Με τη μεγάλη μπαταρία το αυτοκίνητο διανύει  έως και 500 χιλιόμετρα χωρίς φόρτωση. Στις ΗΠΑ οι τιμές ξεκινούν από περίπου 65.000 δολάρια, ενώ με πλήρη εξοπλισμό και τη μεγάλη μπαταρία φτάνει περίπου τα  100.000 δολάρια. Οι τιμές για την Ευρώπη δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά ήδη έχουν γίνει 13.000 παραγγελίες, αφού η σειριακή παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.