Σαμαράς: Στόχος ο ενιαίος φόρος 15% για τις επιχειρήσεις

 
46 apodixi 330x175 Σαμαράς: Στόχος ο ενιαίος φόρος 15% για τις επιχειρήσεις

Ενιαίος φόρος 15% για τις επιχειρήσεις

Η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «δεν έχουμε βγει ακόμη από τα δύσκολα».

Ο πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε τη μεγαλύτερή του έγνοια, να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο στον ίδιο ρυθμό, και το μεγάλο του φόβο, «να μην χαλαρώσουμε».

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι «η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δεν θα χρειαστεί άλλα Μνημόνια», τη στιγμή που σε «δύο με τρία χρόνια το Μνημόνιο θα έχει τελειώσει».

Ο κ. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί ως προς τον έλεγχο των δημοσιονομικών με την επίτευξη αλλά και την υπέρβαση των συμφωνημένων στόχων, τονίζοντας παράλληλα ότι «η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίζεται».

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο της κυβέρνησής του την θέσπιση ενιαίου φόρου 15% για τις επιχειρήσεις. Όπως τόνισε, «οι επιχειρήσεις θα ανασάνουν» καθώς μονάχα εντός του 2013 θα διοχετευθούν στην αγορά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και ακόμα 2,5 δισ. μέσω των «εργαλείων ρευστότητας» που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε δε ότι το Δημόσιο θα καταβάλει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια.

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.