Η επανεκκίνηση της οικονομίας και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου, τα θέματα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ

 
5 euro fot sunblog 330x248 Η επανεκκίνηση της οικονομίας και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου, τα θέματα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ

Επανεκκίνηση της οικονομίας και εξυγίανση του δημόσιου τομέα

Στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στην ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών αναμένεται να αναφερθεί ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος κατά την αυριανή ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Στη συνέλευση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στην κλειστή πρωινή συνεδρίαση του ΣΕΒ ο κ. Δασκαλόπουλος αναμένεται να αναφερθεί στο νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο Σύνδεσμος στη νέα οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Στην προσφώνηση προς τον κ. Τσίπρα που θα ακολουθήσει, ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόκειται να τονίσει ότι προσβλέπει σε μια επικοινωνία και διάλογο χωρίς προκαταλήψεις. Θα τονίσει επίσης τα σημεία στα οποία οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα υπογραμμίσει ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει σήμερα «λόγο, ρόλο και ευθύνη στην υπόθεση της αλλαγής του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Πηγές του ΣΕΒ ανέφεραν ότι ο Σύνδεσμος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ομιλία του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη του εμφάνιση με το θεσμικό ρόλο του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Στην απογευματινή του ομιλία, παρουσία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα ζητήσει να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και θα επικεντρώσει την κριτική του στο« ρουσφετολογικό κράτος της μεταπολίτευσης που παραμένει η μεγάλη τροχοπέδη της αλλαγής».

O πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να εστιάσει στην άμεση ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας με σημείο αναφοράς τη μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα , ενώ παράλληλα θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα.

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.