Εντός ευρωπαϊκών στόχων ανανεώσιμης ενέργειας η Ελλάδα

 
18 Fot netzs 330x330 Εντός ευρωπαϊκών στόχων ανανεώσιμης ενέργειας η Ελλάδα

Εντός ευρωπαϊκών στόχων ανανεώσιμης ενέργειας η Ελλάδα

Η Ελλάδα, μαζί με 22 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται εντός των στόχων ανανεώσιμης ενέργειας που έχει θέσει η Κομισιόν για το 2020, σύμφωνα με έκθεση προόδου που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

Οι δεσμευτικοί στόχοι, που υιοθετήθηκαν το 2009, προβλέπουν πως όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει ως το 2020 να παράγουν τουλάχιστον το 20 τοις εκατό της ενέργειάς τους από ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική, η ηλιακή και η βιομάζα.

Η έκθεση επισημαίνει πως με τις τρέχουσες πολιτικές το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Μάλτα και το Λουξεμβούργο δε θα προλάβουν να εκπληρώσουν τα ενεργειακά κριτήρια και καλεί τα πέντε κράτη να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους, καθώς και διάφορα ρυθμιστικά και διαχειριστικά θέματα. Αντίθετα, η Σουηδία, η Δανία και η Εσθονία αναμένεται να ξεπεράσουν σημαντικά το στόχο του 20 τοις εκατό.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά παρήγαγε το 2013 το 15,3 τοις εκατό της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές, ικανοποιητικό ποσοστό με βάση τις εκτιμήσεις του 2009.

«Η έκθεση δείχνει για άλλη μία φορά πως η Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές. Στην Ευρώπη διαθέτουμε τρεις φορές υψηλότερη κατά κεφαλή ανανεώσιμη ενέργεια από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», δήλωσε ο Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, επίτροπος κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.