Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για το Net Metering

 
47 rae 330x1603 Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για το Net Metering

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για το Net Metering

Για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ από αυτοπαραγωγούς με συμψηφισμό ενέργειας (Net Metering) (άρθρο 14Α του ν.3468/2006), ο Διαχειριστής του Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. υπέβαλε στη ΡΑΕ την προβλεπόμενη από το ως άνω νόμο εισήγησή του για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης από τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ.

Προκειμένου η Αρχή να γνωμοδοτήσει προς το ΥΠΕΚΑ επί του υποβληθέντος σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, βάσει των καθοριζόμενων στις ως άνω διατάξεις, θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο αυτό, καθώς και τη συνημμένη σύμβαση συμψηφισμού που υπέβαλε ο Διαχειριστής, ώστε να λάβει υπ’ όψη της στη γνωμοδότησή της τις απόψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων.

Κύριος στόχος είναι η διαμόρφωση και εφαρμογή ενός ελκυστικού θεσμικού πλαισίου για την προώθηση εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ κοντά στην τελική κατανάλωση, με την παροχή κατάλληλων κινήτρων προς τους ενδιαφερομένους, όπως π.χ. την απαλλαγή των καταναλωτών που εγκαθιστούν τέτοιες μονάδες από συγκεκριμένες επιβαρύνσεις που αφορούν ρυθμιζόμενες χρεώσεις, χωρίς όμως να μεταφέρονται μη εύλογα βάρη σε άλλες κατηγορίες καταναλωτών, βάσει και της κείμενης νομοθεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην παρούσα δημόσια διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση NetMet_consultation@rae.gr, ή εγγράφως, μέχρι και την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014.

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεών του.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.