ΣΠΕΦ: Δεκτή η νέα κατανομή έναντι τιμολογήσεων στα πάρκα μέχρι 100kWp

 
63 spef loumakis 22x290 ΣΠΕΦ: Δεκτή η νέα κατανομή έναντι τιμολογήσεων στα πάρκα μέχρι 100kWp

Δεκτή η νέα κατανομή έναντι τιμολογήσεων στα πάρκα μέχρι 100kWp

Σε συνέχεια επιστολής του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) από 27/1/14 προς τον Διαχειριστή του δικτύου για την ορθολογικότερη τιμολόγηση των έναντι μηνών στο διασυνδεδεμένο σύστημα για τα μη τηλεμετρούμενα Φωτοβολταϊκά πάρκα έως 100 kWp, ο ΣΠΕΦ γνωστοποιεί ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την εισήγηση του Συνδέσμου, οι έναντι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος θα τιμολογούνται προς παραγωγή 150 kWh/kWp εγκατεστημένης ισχύος. Έτσι το εισόδημα των παραγωγών κατανέμεται δικαιότερα ημερολογιακά κατά μήκος του έτους, αποφορτίζονται οι πληρωμές των εκκαθαριστικών μηνών Ιουνίου και Οκτωβρίου και μειώνεται η επιβάρυνση της λογιστικής υπερημερίας των εν λόγω παραγωγών, οι οποίοι και ανέμεναν την πληρωμή των δύο αυτών μηνών για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων αναγκών τους.

Η εφαρμογή της νέα κατανομής ξεκινά από τον προσεχή Μάρτιο. Οι χειμερινοί έναντι μήνες (Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος) παραμένουν στα 100 KWh/kWp.

Υπενθυμίζεται πως η λύση είναι μεταβατική και μέχρι να εφαρμοστεί η μηνιαία τηλεμέτρηση και σε αυτήν την κατηγορία Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων του ηπειρωτικού συστήματος από τον ΔΕΔΔΗΕ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.