Σήμα κινδύνου για την αιθαλομίχλη- Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

 

 

athina Σήμα κινδύνου για την αιθαλομίχλη  Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

Σήμα κινδύνου για την αιθαλομίχλη

Σοβαρότατο πρόβλημα και απειλή για την υγεία, ειδικά σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, συνιστά η αιθαλομίχλη και, για τον λόγο αυτό, έχει σημάνει συναγερμός στις κρατικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας δίνει ειδικές οδηγίες για προστασία των παιδιών, όλων των πολιτών άνω των 65 ετών, των καρδιοπαθών, όσων εμφανίζουν αναπνευστικά προβλήματα και υποφέρουν από άσθμα.

Έτσι, το Υπουργείο Υγείας συστήνει σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Με βάση τις μετρήσεις, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου έφτασε τα όρια ενεργοποίησης του κόκκινου συναγερμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στον σταθμό μέτρησης στο Μαρούσι το Σάββατο τα αιωρούμενα σωματίδια μετρήθηκαν στα 102 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Στην Αριστοτέλους τα αιωρούμενα σωματίδια έφτασαν τα 101 ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στη Λυκόβρυση μετρήθηκαν λίγο πάνω από τα 90. Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τις μέσες τιμές που διαμορφώθηκαν ολόκληρο το χθεσινό 24ωρο. Με απλά λόγια, το βράδυ οπότε και το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο οι τιμές των μικροσωματιδίων εκτιμάται ότι ήταν πολύ μεγαλύτερες από τον καταγεγραμμένο μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα όρια που έχουν τεθεί, ο πρώτος συναγερμός ενεργοποιείται όταν οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπεράσουν τα 100 μικρογραμμάρια και ο κόκκινος συναγερμός «χτυπά» όταν τα μικροσωματίδια υπερβούν τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.