Συνάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ με Εκπροσώπου​ς της Ένωσης Χαλυβουργι​ών Ελλάδος

 
53 ypeka 330x170 Συνάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ με Εκπροσώπου​ς της Ένωσης Χαλυβουργι​ών Ελλάδος

Συνάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργί ου, με Εκπροσώπου ς της Ένωσης Χαλυβουργι ών Ελλάδος

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου,  συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, μετά από αίτημά τους με τους εκπροσώπους της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος (ΕΝΧΕ):

-        Αλέξανδρο Τικτόπουλο, Πρόεδρο ΕΝΧΕ,

-        Νίκο Μάριου, Γενικό Διευθυντή του κλάδου χαλυβουργίας Sidenor – Sovel,

-        Γιώργο Μάνεση, Χαλυβουργία Ελλάδος,

-        Γιώργο Σκινδήλια, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Χαλυβουργικής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι θέσεις του κλάδου της Χαλυβουργίας αναφορικά με το Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη βιομηχανία χάλυβα στην Ευρώπη, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Επιπλέον, αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά στον σχεδιασμό και στις ενέργειες του ΥΠΕΚΑ για τη στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας και παραγωγής.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΝΧΕ για τις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων βιομηχανιών, μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την αγορά ενέργειας και τους τελικούς καταναλωτές. Οι συμβάσεις διακοψιμότητας που προωθούνται μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας, καθώς και σειρά άλλων μέτρων, όπως ο επιμερισμός του ΕΤΜΕΑΡ που ήδη έχει υιοθετηθεί, αλλά και οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, στοχεύουν στο να φέρουν σημαντική ανακούφιση στον παραγωγικό κλάδο, διασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τους εκπροσώπους της ΕΝΧΕ, πως το Υπουργείο θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες για τη στήριξη της ελληνικής χαλυβουργίας και βιομηχανίας, παράλληλα με τις αντίστοιχες προσπάθειες εξορθολογισμού της αγοράς ενέργειας και βεβαίως προστασίας των οικιακών καταναλωτών.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.