Επιβολή προστίμου 4,4 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από τη ΡΑΕ

 
47 rae 330x1602 Επιβολή προστίμου 4,4 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από τη ΡΑΕ

Επιβολή προστίμου 4,4 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από τη ΡΑΕ

Την επιβολή προστίμου ύψους 4,4 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, για μη συμμόρφωση με παλαιότερη απόφαση που ζητούσε από την επιχείρηση να προσφέρει στους πελάτες Μέσης Τάσης τιμολογιακές επιλογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ΔΕΗ «με την άρνησή της ή την αδικαιολόγητη εκ μέρους της καθυστέρηση» να διαπραγματευτεί ουσιαστικά με τους πελάτες Μέσης Τάσης, προσφέροντάς τους προς επιλογή/μελέτη/διαπραγμάτευση/εξειδίκευση/τελική συμφωνία, περισσότερα του ενός ανταγωνιστικά τιμολόγια, προσαρμοσμένα κατά το δυνατόν στα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά φορτίου κάθε πελάτη, ή έστω κάθε υποκατηγορίας πελάτη ΜΤ, «δημιουργεί προϋποθέσεις σοβαρής οικονομικής ζημίας, τόσο στους πελάτες αυτούς, όσο και στην εθνική οικονομία, καταχρώμενη της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές παραγωγής και προμήθειας».

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι η ΔΕΗ, λόγω της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στη αγορά, «είχε και έχει ιδιαίτερη υποχρέωση παροχής σε πελάτες ΜΤ τιμολογίων που να συνάδουν με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους, χωρίς αδικαιολόγητες και μακρές χρονικά καθυστερήσεις». «Με τις ενέργειες και δη με τις παραλείψεις της, στέρησε και στερεί από αυτούς τη δυνατότητα, μέσω συγκροτημένων, ουσιαστικών και ανοικτών διαπραγματεύσεων, να επιλέξουν ένα τιμολόγιο που θα ανταποκρίνεται, κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, στις δικές τους ανάγκες, και εν τέλει να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων μιας ανταγωνιστικής αγοράς, και κατά τούτο πιθανότατα να θέτει σε σοβαρό οικονομικό κίνδυνο τις επιχειρήσεις αυτές» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΡΑΕ.

Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.