Οι κτηνοτρόφοι αντίθετοι στα φωτοβολταϊκά πάρκα

 
43 Tracking Kirchner news 330x300 Οι κτηνοτρόφοι αντίθετοι στα φωτοβολταϊκά πάρκα

Κτηνοτρόφοι ενάντια φωτοβολταϊκών παρκών

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων του Δαμασίου στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κτηνοτροφικές περιοχές και βοσκοτόπια.

Οι κτηνοτρόφοι σήμερα επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και εξέφρασαν στην κ. Καλλιόπη Γερακούδη την αντίθεσή τους στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα εποικιστικά λιβάδια (κλήμα) και Μεγάλο Καλαμάκι.

Οι κτηνοτρόφοι υποστήριξαν ότι αυτή η επένδυση είναι επιβλαβής για την κτηνοτροφία καθώς μειώνονται οι εκτάσεις όπου βόσκουν τα ζώα τους, κινδυνεύει η περιοχή μέσω της Νέα ΚΑΠ να χαθούν επιδοτήσεις, δημιουργείται πρόβλημα στις ήδη νόμιμα εγκαταστημένες κτηνοτροφικές μονάδες, μειώνεται η βοσκοικανότητα των λιβαδιών και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τη φέτα όσο και με το αρνάκι κατσικάκι Ελασσόνας ως Π.Ο.Π. Από την πλευρά της η κ. Γερακούδη άκουσε με προσοχή τονίζοντας ότι θα φροντίσει να μεταβιβάσει τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων στα αρμόδια υπουργεία ώστε να μην εγκριθεί η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας εισηγήθηκαν αρνητικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.