ΥΠΕΚΑ: Αύξηση απορρόφησης πόρων του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη)

 
53 ypeka 330x170 ΥΠΕΚΑ: Αύξηση απορρόφησης πόρων του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη)

Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»,

Τα επίκαιρα στοιχεία υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του έτους (31 Δεκεμβρίου 2012), οι συνολικές δαπάνες του ΕΠΠΕΡΑΑ ανήλθαν στο ποσό των 836 εκατομμυρίων ευρώ, αγγίζοντας το επίπεδο του 40% επί του συνόλου του προγράμματος.

Μόνο στο τελευταίο εξάμηνο (1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου), περίοδο δηλαδή που συμπίπτει με τη θητεία της παρούσας Κυβέρνησης, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 243 εκ. ευρώ περίπου (έναντι 82 εκ. ευρώ Α΄ εξαμήνου). Αυτό σημαίνει ότι, οι δαπάνες σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα χρήματα αυτά, οι δαπάνες, αφορούν έργα που έχουν εκτελεσθεί και πληρώθηκαν στους δικαιούχους. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα που «μπήκαν» στην πραγματική οικονομία, τους τελευταίους έξι μήνες. Η αύξηση είναι σημαντική και οφείλεται στην κινητοποίηση όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Το ΥΠΕΚΑ είναι σταθερά προσηλωμένο στην υλοποίηση της βασικής Κυβερνητικής δέσμευσης, για ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.