Έξυπνα συστήματα μέτρησης από την ΔΕΗ με την σύμφωνη γνώμη της ΡΑΕ

 
44 metritis dei1 330x277 Έξυπνα συστήματα μέτρησης από την ΔΕΗ με την σύμφωνη γνώμη της ΡΑΕ

Πιλοτική εφαρμογή ευφυών συστημάτων μέτρησης

Θετικά γνωμοδώτησε η ΡΑΕ για μια πιλοτική εφαρμογή ευφυών συστημάτων μέτρησης σε ένα σύνολο καταναλωτών χαμηλής τάσης, το οποίο θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές ομάδες που θα λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά τους, θεωρώντας ότι στο παρόν στάδιο διερεύνησης της ανάπτυξης τέτοιων συστημάτων σε πανελλαδική κλίμακα τίθενται οι ακόλουθοι στρατηγικοί στόχοι:

Α) Η διερεύνηση της εγκυρότητας των παραδοχών της σχετικής ανάλυσης κόστους-οφέλους και γενικότερα η ενημέρωση της ανάλυσης αυτής με δεδομένα όσο το δυνατό καλύτερα προσαρμοσμένα στις εγχώριες συνθήκες.

Β) Η απόκτηση γνώσης και εμπειρίας από την πρακτική εφαρμογή, οι οποίες θα επιτρέψουν την επαλήθευση των αποτελεσμάτων της ανάλυσης κόστους-οφέλους στην πράξη.

Γ) Η ανάδειξη των κατάλληλων τεχνολογιών και λοιπών απαιτούμενων δράσεων με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους από την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μέτρησης σε πανελλαδική κλίμακα.

Δ) Η ανάδειξη των κατάλληλων επιχειρηματικών μοντέλων για την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μέτρησης σε πανελλαδική κλίμακα, με κριτήριο το όφελος για το κοινωνικό σύνολο καθώς και για διάφορα επιμέρους υποσύνολα (π.χ. καταναλωτές, προμηθευτές, διαχειριστής, κ.λπ.).

Η ΡΑΕ σημειώνει ότι προκειμένου η πιλοτική εφαρμογή να συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα αποκτηθεί εμπειρία και θα προκύψουν αξιόπιστα και στατιστικά έγκυρα αποτελέσματα για πιθανή ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μέτρησης σε πανελλαδική κλίμακα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.