Μεώση των επιτοκίων και των φόρων ζητούν οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες

 

Φοροαπαλλαγές, χαμηλά επιτόκια δανεισμού και καλύτερες υπηρεσίες πληροφόρησης, είναι τα βασικά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά τις μικρές και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας Regus.

Οι ίδιοι επιχειρηματίες σε ποσοστό 78% δήλωσαν ικανοποιημένοι με τις στρατηγικές υποστήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις, ενώ ξεχώρισαν τις ταμειακές ροές, τις πωλήσεις και τις πληρωμές ως τις σημαντικές προκλήσεις για τις μικρές και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας μετρήθηκε και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Στην Ελλάδα, τα επίπεδα εμπιστοσύνης μειώθηκαν, με τον σχετικό Δείκτη της Regus να σημειώνει πτώση 6 μονάδων (από 50 σε 44) σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 και να παραμένει μεταξύ των χαμηλότερων παγκοσμίως.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια επιχειρηματική εμπιστοσύνη βρίσκεται σε τέλμα, και μάλιστα συνοδεύεται από σημαντική πτώση σε ορισμένες ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες συγκριτικά με την τελευταία έκθεση BCI του Απριλίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Regus κ. Κατερίνα Μάνου και τόνισε ότι «αυτό υποδηλώνει ότι η μείωση των εμπορικών συναλλαγών με ευρωπαϊκές και δυτικές οικονομίες, σε συνδυασμό με διάφορους ενδογενείς παράγοντες, έχει σημαντικό αντίκτυπο.

Το μόνο, ίσως, καλό νέο είναι ότι το ποσοστό των εταιρειών παγκοσμίως που αναφέρουν αύξηση εσόδων παραμένει σταθερό, ενώ οι εταιρείες με αύξηση κερδών σημείωσαν ελαφρά αύξηση».

Υπηρεσία
Αναφορικά με πιθανούς τρόπους βελτίωσης της ρευστότητας, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέδειξαν ως βασική λύση τις προσιτές και ευέλικτες επιχειρηματικές υπηρεσίες -ιδίως σε ό,τι αφορά λειτουργικές δαπάνες, όπως ο χώρος εργασίας, η διοικητική υποστήριξη και οι πωλήσεις/εμπορική προώθηση.

Για παράδειγμα, το 45% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι μία από τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις σε συνθήκες ύφεσης ήταν οι ανελαστικές μισθώσεις ακινήτων.

πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.