Tα 500 έφτασαν τα αγροτικά Φωτοβολταϊκά

 
43 Tracking Kirchner news 330x3001 Tα 500 έφτασαν τα αγροτικά Φωτοβολταϊκά

Tα 500 έφτασαν τα αγροτικά Φωτοβολταϊκά

Από τις 5.500 αιτήσεις αγροτικών φωτοβολταϊκών που είχαν πάρει προσφορές σύνδεσης από τη ΔΕΗ, σήμερα λειτουργούν γύρω στα 500 έργα, δηλαδή το 10%. Το ποσοστό παραμένει μικρό σε σχέση με το αρχικό νούμερο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί, (γύρω στο Μάρτιο ήταν ακόμη 200-300). Το βασικό ωστόσο αυτή τη στιγμή πρόβλημα, αφορά την εμπλοκή με την ΑΤΕ Leasing.

Πολλοί από τους 640 αγρότες που έχουν πάρει εγκρίσεις δανείων από την ΑΤΕ Leasing, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τα έργα τους να μην κατασκευαστούν ποτέ, μετά από την πώληση της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς. Και αυτό καθώς η ΑΤΕ Leasing, που έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει τα μισά και πλέον από τα 1.200 περίπου συνολικά αγροτικά φωτοβολταϊκά, μετά την εξαγορά της μητρικής της από την Πειραιώς, τίθεται σε εκκαθάριση, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα σαφές το τι θα γίνει με τα δάνεια που ενέκρινε. Με απλά λόγια οι χρηματοδοτήσεις έχουν μπλοκάρει.

Σαν συνέπεια πολλοί από τους κατασκευαστές που ανέλαβαν εκείνοι το κόστος εξαιτίας της αδυναμίας των αγροτών να πληρώσουν τις δαπάνες σύνδεσης με τη ΔΕΗ και να καταβάλλουν εγγυητικές επιστολές, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους.To ίδιο επίσης ισχύει για όσους από τους αγρότες είχαν καταβάλλει εγγυητικές επιστολές.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 640 περίπου εγκρίσεις δανείων στις οποίες προχώρησε η ΑΤΕ Leasing, οι 500 έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί. Από τα συμβασιοποιημένα αυτά έργα, 300 περίπου αγρότες, έχουν παραγγείλει τον εξοπλισμό, με συνέπεια τα 240 να βρίσκονται στη φάση της κατασκευής.

Πηγή:paseges.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.