Επιστολή Κ. Μίχαλου στον υφυπουργό Περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ

 
88 Mihalos 330x248 Επιστολή Κ. Μίχαλου στον υφυπουργό Περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ

Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνα

Επιστολή στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Aσημάκη Παπαγεωργίου, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επανερχόμενος στο μείζον ζήτημα της ενδεχόμενης λήψης μέτρων αναδρομικής ισχύος για τις ΑΠΕ, που απειλεί να ακυρώσει κάθε επενδυτική προσπάθεια και κάθε αναπτυξιακή προοπτική στον τομέα της ενέργειας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του τονίζει ότι πρέπει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει ένα τέλος στις διαρροές που υπάρχουν περί τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και οι οποίες μάλιστα θεωρούνται ειλημμένες αποφάσεις. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν σταλεί τους προηγούμενες μήνες σχετικές επιστολές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και συναντήσεις με τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναδρομική παρέμβαση που θα επηρέαζε αρνητικά τη λειτουργία της αγοράς ΑΠΕ.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, «μια ενδεχόμενη επιβολή εισφοράς επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ θα δημιουργήσει μαζικό κύμα φυγής των επενδυτικών κεφαλαίων. Κάθε σκέψη για επιβολή εισφοράς ή για θεσμοθέτηση άλλων ανάλογων μέτρων, που θίγουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ οφείλει να δείξει τη δέουσα προσοχή πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης».

Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.