Διάψευση ΔΕΣΜΗΕ σχετικά με το έλλειμμα των 200 εκ. €

 
24 desmie 330x200 Διάψευση ΔΕΣΜΗΕ σχετικά με το έλλειμμα των 200 εκ. €

ΔΕΣΜΗΕ

Ο ΔΕΣΜΗΕ με ανακοίνωση του διαψεύδει τα δημοσιεύματα για έλλειμμα που πάει να ξεφύγει από το ποσό των 200 εκ. € και ισχυρίζεται ότι μετά την ανακοίνωση για την δημοπράτηση των αδιάθετων ρύπων και την επιστροφή ΦΠΑ το έλλειμμα θα είναι περίπου 100 εκ. € στο τέλος του χρόνου. Όπως o ΔΕΣΜΗΕ δήλωσε ισχύουν τα εξής:

  1. τα αναμενόμενα έσοδα από την δημοπράτηση αδιάθετων δικαιωμάτων ρύπων ανέρχονται σε επιπλέον 50 εκ. € μέχρι το τέλος του έτους , όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.  Η επιστροφή ΦΠΑ, αντίθετα με τα αναγραφόμενα, μετά τους σχετικούς ελέγχους των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και η απόδοση αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.
    Με τις παρεμβάσεις αυτές, το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ στο τέλος του 2011 παραμένει στο ύψος που ανερχόταν στα τέλη του 2010 (περίπου 100 εκ. €) συνεπώς είναι απόλυτα ανακριβής η πληροφορία ότι ξεφεύγει πάνω από 200 εκ € , όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα.
  2. Οι πληρωμές προς όλους τους παραγωγούς Η/Ε, περιλαμβανομένων των ΑΠΕ που αφορούν στην εκκαθάριση μηνός Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί. Οι πληρωμές των παραγωγών εκτός ΑΠΕ, που αφορούν στην εκκαθάριση μηνός Σεπτεμβρίου, άρχισαν την 27/10/2011 αρχική ημερομηνία εξόφλησης κάθε μήνα. Είναι δε ανακριβές ότι τα οφειλόμενα σήμερα ποσά στους παραγωγούς εκτός ΑΠΕ ανέρχονται στα 160 εκ. €. Τα ποσά αυτά είναι της τάξης των 100 εκ. € και το ύψος τους βαίνει συνεχώς μειούμενο. Οι δε πληρωμές προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, που αφορούν στην εκκαθάριση μηνός Σεπτεμβρίου, δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες και θα υλοποιηθούν εντός του τρέχοντος μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.desmie.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.