«Car to Go»: Μια νέα πρόταση για τη μετακίνηση στην πόλη

 
cartogo «Car to Go»: Μια νέα πρόταση για τη μετακίνηση στην πόλη

Μια νέα πρόταση για τη μετακίνηση στην πόλη

Πάνω από 300 λευκά Fiat 500 βρίσκονται σταθμευμένα σε κάθε γωνιά της Αθήνας, επισκευασμένα, πλυμένα, με τους φόρους πληρωμένους και γεμάτα ντεπόζιτα, έτοιμα να εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε οδηγό.

Τα αυτοκίνητα ανήκουν στην εταιρεία «Car to Go», η οποία λανσάρει ένα διαφορετικό μοντέλο μετακίνησης: Οποιος θέλει, μπορεί να βρει το πλησιέστερο σε αυτόν 500αράκι της εταιρείας, να πάει όπου θέλει και στο τέλος να πληρώσει ανάλογα με το χρόνο που το χρησιμοποίησε.

Οσοι θέλουν, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα 300 αυτοκίνητα της εταιρείας πρέπει να μπουν στη φόρμα της εταιρείας, να συμπληρώσουν την αίτηση ηλεκτρονικά και να κάνουν την εγγραφή τους αντί 19,90 ευρώ. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή cartogo στο smartphone τους και αφού λάβουν την κάρτα μέλους με τον κωδικό τους και την ενεργοποιήσουν μπορούν να ξεκινήσουν τις… βόλτες τους.

Η διαδικασία

Ετσι, όταν υπάρξει η ανάγκη ή απλά επιθυμία, ο χρήστης αναζητά μέσω της εφαρμογής το πλησιέστερο διαθέσιμο όχημα, το… κλείνει και πηγαίνει να το πάρει. Αφού το ξεκλειδώσει σκανάρoντας την κάρτα του στο παρμπρίζ, ανοίγει, βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητο το κλειδί, πληκτρολογεί τον κωδικό που του έχει δοθεί και αφού… απαντήσει στο αν το αμάξι είναι καθαρό και αν υπάρχει κάποια ζημιά σε αυτό ξεκινά τη… βόλτα του.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσουν την μετακίνησή τους, οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε νόμιμο σημείο παρκαρίσματος ή σε κάποιο συνεργαζόμενο χώρο. Αφού το παρκάρουν, κλειδώνουν, σκανάρουν ξανά την κάρτα και… φεύγουν.

Οσο για τον τρόπο πληρωμής; Η χρέωση είναι ανά λεπτό χρήσης και μάλιστα υπάρχει διαφορετική χρέωση για τη χρήση εν κινήσει και τη χρήση σε στάθμευση.

Οσον αφορά τα καύσιμα, ο χρήστης δεν έχει καμία υποχρέωση να γεμίσει το ντεπόζιτο. Είναι μια δουλειά που αναλαμβάνει η εταιρεία και μόνο…

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.