Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων

 
12 ηλεκτρικο αυτοκινητο fot 330x220 Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων

Η Αμερική πάντοτε αποτελούσε μια πολύ σημαντική και μεγάλη αγορά, η οποία επηρεάζει πολύ τις αποφάσεις των εταιριών. Το γεγονός πως το 2013 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και των υβριδικών plug-in αυξήθηκε κατά 84%, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει λόγo ακόμα και αλλαγής στρατηγικής για εταιρίες που δεν ασχολούνται με αυτό το κομμάτι. Πουλήθηκαν 96.000 αυτοκίνητα και σε αυτό βοήθησε η μείωση της τιμής αλλά και το γεγονός πως παρουσιάστηκαν νέα μοντέλα. Πιο αναλυτικά πουλήθηκαν 49.000 υβριδικά plug-in, που σημαίνει αύξηση των πωλήσεων κατά 27% αλλά και 47.600 ηλεκτρικά οχήματα που συνεπάγεται αύξηση κατά 241%, σε σύγκρισή με την προηγούμενη χρονιά!

Η αύξηση στα κλασσικά υβριδικά ήταν πιο λογική με ποσοστό 15,3% φτάνοντας τα 489.413 οχήματα κάνοντας έτσι το 2013 την καλύτερη χρονιά πωλήσεων όλων των εποχών! Το κομμάτι του λέοντος πήρε η Toyota με ποσοστό 60% στο σύνολο των υβριδικών. Οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων επίσης αυξήθηκαν σε ποσοστό 10% φτάνοντας συνολικά τα 450.000 οχήματα.

Φαίνεται πως ο συνδυασμός των καλών τιμών με την αλλαγή της στάσης ως προς τα καύσιμα έπαιξαν τον ρόλο τους. Ακόμα και οι Αμερικάνοι που έχουν τους V8 βενζίνης ακόμα και σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν στο super market αλλάζουν, πλησιάζοντας περισσότερο την Ευρωπαϊκή λογική. Από την εικόνα αυτή μια εταιρία που δείχνει να προοδεύει με γοργούς ρυθμούς είναι η Tesla που πούλησε 18.800 Model S μέσα στο 2013, νούμερο εντυπωσιακό.

Η Nissan έδειξε μεγάλη πρόοδο με το ηλεκτρικό Leaf EV να παρουσιάζει αύξηση κατά 130% με 22.610 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα όταν η Nissan έριξε την βασική τιμή κατά 18%, βελτίωσε τον χώρο αποσκευών και τέλος πρόσθεσε έναν φορτιστή που μείωσε τον χρόνο φόρτισης κατά 50%.

Φαίνεται πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κερδίζουν το κοινό. Το ποσοστό αύξησης στην Αμερική είναι εντυπωσιακό και δείχνει μια ραγδαία στροφή. Αυτό είναι βέβαιο πως θα αλλάξει την κατεύθυνση των μοντέλων που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Με λίγα λόγια
• Εντυπωσιακή η αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων
• Αύξηση και στα υβριδικά και στα πετρελαιοκίνητα

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.