Πώληση μονάδων της ΔΕΗ

 
59 πολη Fot 330χ170 Πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Ενέργεια

Ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου κατά την ομιλία του στην βουλή στην διάρκεια συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνηση αναφέρθηκε στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στο θέμα της ΔΕΗ για την πώληση 4 λυγνιτικών μονάδων, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ καθώς και το πρόγραμμα «Helios».

Συγκεκριμένα είπε:
«Μπροστά μας έχουμε την υλοποίηση του νόμου, δηλαδή τη δημιουργία των νέων εταιρειών. Αυτό θα κλείσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Και έχουμε πολύ σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στους λιγνίτες και στη ΔΕΗ. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση σε τρίτους στους λιγνίτες. Θα πουληθούν τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ και θα υπάρχει μια συμφωνία ανταλλαγής ισχύος. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μόλις κλείσουν και τα τελευταία ανοικτά ζητήματα που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ταυτόχρονα, γνωρίζετε ότι προχωρούν η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, των Ελληνικών Πετρελαίων και τα επόμενα βήματα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, όπου υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή συζητούμε.
Εδώ, δεν μπορώ παρά να κάνω μια εξαιρετικά σύντομη αναφορά και στο σχέδιο «Ήλιος», που είναι η εξαγωγή ηλιακής ενέργειας προς τη βόρεια Ευρώπη από την Ελλάδα, ένα σχέδιο που έχει αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής, στις 26 Οκτωβρίου, και το οποίο φυσικά προωθούμε με κάθε τρόπο.»

Δείτε ολόκληρη την ομιλία στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.