Βουτιά στις τιμές ακινήτων στην Ελλάδα

 
25 Fot haus 330x248 Βουτιά στις τιμές ακινήτων στην Ελλάδα

Τη δεύτερη μεγαλύτερη υποχώρηση σε ολόκληρο τον κόσμο τα ακίνητα στην Ελλάδα

Τη δεύτερη μεγαλύτερη υποχώρηση σε ολόκληρο τον κόσμο κατέγραψαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο παρουσίασε χθες το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Τιμών Κατοικιών.

Συγκεκριμένα η πτώση των τιμών κατοικιών στην Ελλάδα ξεπέρασε το 7%, ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στην Ινδία με ποσοστό που ξεπέρασε το 8%.

Αντίθετα, ανάμεσα στις 51 χώρες που περιλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα, μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των κατοικιών καταγράφηκε στις Φιλιππίνες και στο Χονγκ Κονγκ με ποσοστό που ξεπερνά το 10%.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Παρατηρητήριου Τιμών Κατοικιών του ΔΝΤ καταδεικνύουν ότι οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,3% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ  η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων σε πολλές χώρες αποτελεί θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα για να προφυλαχθεί η παγκόσμια οικονομία από ενδεχόμενη μη διατηρήσιμη άνοδο στις τιμές αυτές.

Ακόμη, σημειώνεται πως οι φούσκες ακινήτων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ανά χώρα και χρονική περίοδο, αλλά αυτό που έχουν κοινό είναι ότι προκαλούν ζημίες στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην πραγματική οικονομία.

Πηγή:tovima.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.