Συνάντηση κ. Παπακωνσταντίνου, με την υπουργό ενέργειας της Ελβετίας

 
49 papakonstantinou elbetia 330x230 Συνάντηση κ. Παπακωνσταντίνου, με την υπουργό ενέργειας της Ελβετίας

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με την Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελβετίας

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 26 Μαρτίου, στην Βέρνη, με την Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελβετίας, Doris Leuthard, με την οποία υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις συναντήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Ελβετίας, κ. DorisLeuthard, υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα ενεργειακής πολιτικής μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Ελβετία είναι μια χώρα που σήμερα αλλάζει επίσης την ενεργειακή της πολιτική, επιχειρεί την προώθησης της εξοικονόμησης, αλλά και την εισαγωγή καθαρής από άνθρακα ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα.

Με την Υπουργό εστιάσαμε ειδικότερα στην Ελληνικό Πρόγραμμα “Ήλιος” για το οποίο υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ελβετική πλευρά για την υλοποίησή του. Τέλος, με δεδομένο ότι και οι δύο χώρες έχουμε αναπτύξει και υλοποιούμε ευρείας κλίμακας προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε στενότερη συνεργασία και στον τομέα αυτό…»

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.