Φως από νέα χαλιά με ενσωματωμένους LED

 
led Φως από νέα χαλιά με ενσωματωμένους LED

Φως από νέα χαλιά με ενσωματωμένους LED

Μια ιδέα που θα μπορούσε να μεταμορφώσει εσωτερικούς χώρους – από αεροδρόμια, ξενοδοχεία και κινηματογράφους μέχρι σαλόνια σπιτιών – παρουσίασαν η Philips και η εταιρεία Desso: χαλιά που στις ίνες τους έχουν ενσωματωμένους LED.

Τα χαλιά μετάδοσης φωτός LED, όπως τα αποκαλούν οι δύο όμιλοι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή προειδοποιητικών μηνυμάτων, για να δίνουν οδηγίες στους επιβάτες που επιθυμούν να μεταβούν στην πύλη τους ή ακόμη και για καθαρά διακοσμητικούς λόγους.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Philips, απεικονίζονται εφαρμογές της τεχνολογίας μεταξύ άλλων σε κινηματογράφους, όπου φωτεινά βέλη οδηγούν τους θεατές στις θέσεις τους ή σε ξενοδοχεία, όπου η ένδειξη «μην ενοχλείτε» εμφανίζεται μπροστά στα δωμάτια.

«Η λύση των χαλιών μετάδοσης φωτός σχεδιάστηκε για να επιδρά απευθείας στις αισθήσεις των ανθρώπων και να ενισχύει τη φυσική τάση των ματιών να αναζητούν το φως», εξηγεί ο διευθυντής marketing και πωλήσεων της Philips Εντ Χούιμπερς. «Η τεχνολογία εκμεταλλεύεται την τάση του ανθρώπου να καθοδηγείται από το πάτωμα όταν κινείται και να αλληλεπιδρά με το χώρο: παρέχει πληροφορίες, οδηγίες, έμπνευση και ασφάλεια μέσω του χαλιού, πάνω στο οποίο περπατάτε.»

Τα «επίσημα» αποκαλυπτήρια της νέας τεχνολογίας θα γίνουν μέσα στο 2014, ενώ τότε θα αρχίσει και η παραγωγή των φωτεινών χαλιών. Παρότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εάν Philips και Desso θα πείσουν για τη χρησιμότητά της, η εξέλιξη δείχνει ότι οι LED μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να ενσωματωθούν σε διάφορα υλικά, παρέχοντας κάτι περισσότερο από συμβατικές λύσεις φωτισμού.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in Egiklopedia and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.