Intersolar Europe Conference: Συνέδριο για τα τρέχοντα θέματα στα φωτοβολταϊκά και την αποθήκευση ενέργειας

 
12 στεγες 330x220 Intersolar Europe Conference: Συνέδριο για τα τρέχοντα θέματα στα φωτοβολταϊκά και την αποθήκευση ενέργειας

Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Intersolar στο Μόναχο

Το sunblog ενημερώνει απευθείας από την Intersolar Europe:

Από τις 17 μέχρι τις 20 Ιούνιου συζητούν στην Intersolar Europe Conference 2013 (Μόναχο, Γερμανία) στο συνεδριακό κέντρο της Έκθεσης περίπου 400 εμπειρογνώμονες  και 2.000 σύνεδροι για τις τελευταίες τάσεις, τις τρέχουσες εφαρμογές και το μέλλον των διεθνών αγορών ηλιακής ενέργειας. Το συνέδριο διοργανώνεται στα πλάισια της έκθεσης Intersolar Europe 2013, και συμπληρώνεται από πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει  δύο ημέρες πριν από την Intersolar Europe στις 17 Ιουνίου 2013.
Ένα από τα βασικά θέματα του συνεδρίου εκτός από φωτοβολταϊκά και την ηλιακή θερμική τεχνολογία, φέτος είναι οι νέες καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες εκπροσωπούνται σε έχτρα αίθουσα.

Διεθνείς εμπειρογνώμονες από την έρευνα, τη βιομηχανία και τις εμπορικές ενώσεις συνοδεύουν το συνέδριο και εμβαθύνουν με παρουσιάσεις, ομιλίες και συζητήσεις  τα θέματα της έκθεσης. 

Αποθήκευσης ενέργειας
Το πρώτο θέμα με το άνοιγμα του συνεδρίου, την Δευτέρα στις 17,αλλά και εν μέρη  την Τρίτη στις 18 Ιουνίου ήταν οι νέες λύσεις αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας. Η αυξανόμενη σημασία των απαιτήσεων αποθήκευσης ενέργειας, έφερε το θέμα για πρώτη φορά φέτος, στο επίκεντρο του συνεδρίου. Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς, οι νέες τεχνολογιές και βέλτιστες πρακτικές για την αποθήκευση ενέργειας. Στις 18 Ιούνιου ο κύριος στόχος των εργασιών ήταν η συζήτηση και ανταλλαγή των πρακτικών εμπειριών με τις σημερινές τεχνολογίες αποθήκευσης και το μέλλον των συστημάτων και των δυνατοτήτων τους.

Φωτοβολταϊκή βιομηχανία
Το αποκορύφωμα του συνεδρίου ήταν η χθεσινή μέρα, η 18η Ιουνίου, με κύριο θέμα τα  φωτοβολταϊκά ¨PV Executive Panel¨. Οι συζητήσεις περιλάμβαναν παγκόσμιες στρατηγικές ανάπτυξης για την ηλιακή βιομηχανία, αξιολόγηση των νέων φωτοβολταϊκών αγορών, τις νέες τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά πρότυπα στον κλάδο, καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και το ρόλο της εθνικής και διεθνούς  βιομηχανικής πολιτικής. Οι συμμετέχοντες στο ¨PV Executive Panel¨  ήταν οι επικεφαλής της βιομηχανίας πολυπυριτίου, ηλεκτροκίνησης και φωτοβολταϊκών μετατροπέων με κύριο  ομιλητή την SMA Solar Technology AG.
Επίσης με το θέμα «νέο επιχειρηματικό μοντέλο για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών”, μετά την μείωση των feed-in tariffs, σηζητήθηκαν οι νέες ευκαιρίες με τις λύσεις αυτονομίας σε ιδιωτικό αλλά και δημόσιο επίπεδο.

Σήμερα και αύριο ακολουθούν τα θέματα:

  1.  η ομιλία του κυρίου Trittin, πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος της Γερμανίας, θερμού υποστηρικτή της πράσινης ενέργειας και ένας από τους πατέρες του γερμανικού νόμου περί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,  
  2. Η ηλιακή ενέργεια στις αναπτυσσόμενες αγορές: MENA και Νότια Αμερική,
  3. Οι παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακούς θερμικούς σταθμούς ενέργειας (CSP),
  4. Τα δίκτυα κατανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.