Αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 
orikta kausima Αυξήσεις 11%  στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ζητάει να υπάρξουν αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς ρεύματος για τα εξοχικά, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο. Πρόκειται για αυξήσεις που αφορούν στις καταναλώσεις της κατηγορίας 0-800 κιλοβατώρες, η οποία μέχρι σήμερα επιδοτείται σταυροειδώς από άλλους πελάτες (εμπορικούς, υψηλές οικιακές καταναλώσεις άνω των 2 χιλιάδων κιλοβατωρών).

Με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα οι αυξήσεις σε αυτή τη φάση δε θα αφορούν σε πρώτες κατοικίες παρά μόνο σε εξοχικές. Και όπως εισηγείται η ΔΕΗ θα κυμανθούν στο 11% με έναρξη από 1ης Ιουλίου.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για αναπροσαρμογές κατηγορίας τιμολογίων ρεύματος, η ΔΕΗ  σε ανακοίνωση της αναφέρει τα ακόλουθα:

  • Ο εξορθολογισμός των τιμολογίων και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια.
  •  Η Επιχείρηση  αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται τα δεδομένα και προτάσεις, που συζητήθηκαν και σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της, ως προς την υλοποίηση του εξορθολογισμού των τιμολογίων που αφορούν τις καταναλώσεις από 0 έως 800kWh (κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες) αλλά και επαγγελματικά/εμπορικά τιμολόγια.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με έμφαση στη δημιουργία νέων τιμολογίων τα οποία θα δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση.
  • Η ΔΕΗ AE θα ενημερώσει υπεύθυνα και αναλυτικά τους καταναλωτές μετά την ολοκλήρωση της  διαδικασίας εξορθολογισμού.
 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.