Υπογράφει η Βιοχάλκο το νέο τιμολόγιο ρεύματος με τη ΔΕΗ

 
44 metritis dei1 330x277 Υπογράφει η Βιοχάλκο το νέο τιμολόγιο ρεύματος με τη ΔΕΗ

Υπογράφει η Βιοχάλκο το νέο τιμολόγιο ρεύματος με τη ΔΕΗ

Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα προχωρήσει η Βιοχάλκο στην υπογραφή για το νέο τιμολόγιο ρεύματος με τη ΔΕΗ. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το νέο τιμολόγιο προμήθειας για 3 θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και συγκεκριμένα για τις ΕΛΒΑΛ, Sovel και ΣΙΔΕΝΟΡ.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφει βιομηχανικός πελάτης υψηλής τάσης με τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των αποφάσεων της τελευταίας γενικής συνέλευσης της Επιχείρησης που ενέκρινε νέα μειωμένα τιμολόγια για τη βιομηχανία.

Στο μεσοδιάστημα, μεσολάβησαν οι τελευταίες διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών της σύμβασης η οποία θα έχει διάρκεια 1 συν 1 χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόταση του βασικού μετόχου (του ελληνικού δημοσίου δηλαδή) η ΔΕΗ ενέκρινε έκπτωση 10% για όλες τις βιομηχανίες υψηλής τάσης και πρόσθετη έκπτωση 25% για τις χαλυβουργίες ως κίνητρο για την αύξηση της ζήτησης σε ώρες χαμηλής αιχμής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλες βιομηχανίες έχουν παραλάβει την πρόταση της ΔΕΗ και τα νομικά τους επιτελεία την επεξεργάζονται προκειμένου να προχωρήσουν κι εκείνες στις υπογραφές.

Μεταξύ άλλων τα τιμολόγια αυτά αφορούν τις βιομηχανίες τσιμέντου, τις μεταλλουργίες, τις χαλυβουργίες καθώς και κάποια εργοστάσια χαρτοποιίας και κεραμοποιίας, όπως και διυλιστήρια.

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.