Καινοτομίες από την SMA στην Intersolar Europe 2014

 
SMA intersolar Καινοτομίες από την SMA στην Intersolar Europe 2014

Καινοτομίες από την SMA στην Intersolar Europe 2014

Η SMA Solar Technology θα παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις για μεγαλύτερη ενεργειακή αυτάρκεια, στην Intersolar Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 4 – 6 Ιουνίου 2014. Η ενσωμάτωση συστημάτων αποθήκευσης θα αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας (B2.210): από το SMA Smart Home, για την αποδοτική αξιοποίηση ηλιακού ρεύματος σε συστήματα ιδιοκατανάλωσης σε κατοικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις, μέχρι και τον νέο μετατροπέα συσσωρευτή κατηγορίας Megawatt, Sunny Central Storage. Παράλληλα, η SMA θα παρουσιάσει στην Intersolar για πρώτη φορά, μία ολοκληρωμένη λύση συστήματος για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, καλύπτοντας έτσι κάθε ενεργειακή ανάγκη, σήμερα και αύριο.

SMA Smart Home: Έξυπνη λύση συστήματος για μεγαλύτερη ιδιοκατανάλωση

«Η SMA, χάρη στην έξυπνη τεχνολογία συστημάτων που παρέχει, θέτει παγκοσμίως τη βάση για έναν οικονομικά βιώσιμο και αειφόρο ενεργειακό εφοδιασμό με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δηλώνει ο Roland Grebe, Board Member for Technical Innovation. Η SMA με τις λύσεις αποθήκευσης SMA Flexible Storage System και SMA Integrated Storage System, επιτρέπει μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τις αυξανόμενες τιμές ρεύματος ή κόστους λειτουργίας. «Επιπρόσθετα, με τον ήδη διαθέσιμο, Sunny Boy Smart Energy με ενσωματωμένο συσσωρευτή, εστιάζουμε στην ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης και των αντλιών θερμότητας. Ο συνδυασμός ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας SMA Smart Home, με ένα άριστο σχεδιασμένο σύστημα αποθήκευσης αυξάνει σημαντικά την ιδιοκατανάλωση και μειώνει το κόστος ενέργειας. Έτσι, διαμορφώνονται ενδιαφέρουσες προοπτικές για τη βιομηχανία και τα ιδιωτικά νοικοκυριά», δηλώνει ο Grebe.

Νέοι μετατροπείς και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης

Η SMA θα παρουσιάσει νέους μετατροπείς στοιχειοσειράς. Παράλληλα με τη νέα, υψηλότερης απόδοσης γενιά Sunny Tripower ισχύος 20 και 25 kW, ο Sunny Boy TL θα διατίθεται σε περισσότερες κατηγορίες ισχύος, καθώς και η μικρότερη γενιά Sunny Tripower, η οποία θα διατίθεται σύντομα με ισχύ 10 και 12 kW. Καινοτομία αποτελεί και ο βελτιστοποιημένος Sunny Island 3.0/4.4, κατάλληλος για μικρά συστήματα από 2 έως 13 kW. Η ανθεκτική αυτή συσκευή, ενδείκνυται τόσο για αυτόνομες εφαρμογές όσο και για εφαρμογές διασυνδεδεμένες στο δίκτυο.

Το φάσμα προϊόντων συμπληρώνεται από το νέο ευέλικτο πακέτο υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, «Service Select». Το πακέτο αυτό συνδυάζει ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης όπως το πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης και την υπηρεσία Remote Service με νέες υπηρεσίες όπως τη θέση σε λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, την τακτική συντήρηση ή και τον εφάπαξ έλεγχο της εγκατάστασης από ειδικούς της SMA.

Πέρα από τις νέες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, το νέο Sunny Portal Professional Package εγγυάται τη διαρκή επιτήρηση και την παράλληλη διαχείριση πολλαπλών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, εξασφαλίζοντας υψηλή αποδοτικότητα. Συγχρόνως, το κοινωνικής δικτύωσης Portal, Sunny Places, συνδυάζει την εύκολη επιτήρηση της εγκατάστασης με τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα.

SMA Utility Power-System: Ολοκληρωμένη λύση για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας

Στον τομέα φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας, η SMA παρουσιάζει, στην Intersolar για πρώτη φορά, ένα ολοκληρωμένο σύστημα, που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας, σήμερα και αύριο. Το βελτιστοποιημένο σύστημα καλύπτει εύρος τάσης DC 1.000 Volt με ισχύ 2.200 kVA και 1.500 Volt με ισχύ 2.500 kVA. Είναι συμβατό με όλους σχεδόν τους τύπους φωτοβολταϊκών πλαισίων που χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας και είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε εξωτερικούς χώρους, διεθνώς. Χάρη στη συμπαγή κατασκευή του SMA Utility Power-System, το οποίο διατίθεται είτε ως ολοκληρωμένη με το κλειδί στο χέρι λύση ή σε μεμονωμένα ευέλικτα πακέτα, μειώνεται το κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία. Διαθέτοντας τον τέλειο συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών (μετατροπείς, διανομή μέσης τάσης, τεχνολογία DC, σύστημα επιτήρησης και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης), το SMA Utility Power-System επεκτείνει τις δυνατότητες των φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Με δυνατότητα λειτουργίας σε συστήματα αποθήκευσης και σε υβριδικά συστήματα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ , υποστηρίζει εφαρμογές που μέχρι σήμερα βασίζονταν αποκλειστικά σε ορυκτά καύσιμα.

Sunny Central Storage: Μετατροπέας συσσωρευτή κατηγορίας Megawatt για την αξιόπιστη λειτουργία δικτύου

Η ενσωμάτωση συσσωρευτών μεγάλης κλίμακας σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δικτύου και υποστηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Χάρη στη ρύθμιση της συχνότητας, τη διατήρηση της τάσης, την υποστήριξη της τροφοδοσίας και τη διαχείριση περιπτώσεων συμφόρησης του δικτύου, σε συνδυασμό με το Sunny Central Storage, τον νέο μετατροπέα συσσωρευτή κατηγορίας Megawatt, παρέχονται πλήθος υπηρεσιών υποστήριξης δικτύου που συμβάλλουν στην αξιόπιστη και ασφαλή λειτουργία του δικτύου. Έτσι, οι μονάδες βάσης ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να αντικατασταθούν, ενώ το κόστος λειτουργίας και συντήρησης και οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις επέκτασης του δικτύου, μπορούν να μειωθούν και να αποφευχθούν.

SMA Fuel Save Solution: Οικονομικά βιώσιμη υβριδική λύση για βιομηχανικούς καταναλωτές

Για βιομηχανικές εφαρμογές χωρίς καθόλου ή με περιορισμένη πρόσβαση στο δίκτυο, τα υβριδικά συστήματα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ με εφαρμογή της λύσης SMA Fuel Save Solution αποτελούν την ιδανική εναλλακτική λύση για την παραγωγή ρεύματος από ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Ειδικά σχεδιασμένα για την ενσωμάτωση μεγάλων ποσοστών ηλιακού ρεύματος, έως και 60% της εγκατεστημένης ισχύος των ντιζελοκινητήρων, αυτή η λύση συστήματος συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους λειτουργίας καθώς και των εκπομπών CO2. Η λύση συστήματος με SMA Fuel Save Controller έχει προταθεί για υποψηφιότητα για το βραβείο Intersolar AWARD 2014.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις καινοτομίες της SMA παρέχονται στους επισκέπτες της έκθεσης Intersolar στο περίπτερο B2.210 της SMA.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.