Ένα αυτόματο μηχάνημα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

 
13 στεγαστρο αυτοκινητο Fot 330x165 Ένα αυτόματο μηχάνημα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Ένα αυτόματο μηχάνημα... ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Πώς συνδυάζεις την ευελιξία του car sharing και την ηλεκτροκίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού; Μια κινεζική εταιρεία προτείνει μια λύση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στη χώρα και όχι μόνο: εκατοντάδες γκαράζ, τα οποία μοιάζουν περισσότερο με γιγαντιαίους αυτόματους πωλητές, μόνο που αντί για σοκολάτες και αναψυκτικά κρύβουν μέσα τους μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα κατάλληλα για βόλτες στην πόλη.

Το σύστημα βασίζεται στο πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων του Χανγκζού, όπου δύο τέτοια «μηχανήματα»-γκαράζ έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Στο στάδιο της κατασκευής βρίσκονται άλλα 18, ορισμένα σε Πεκίνο και Σαγκάη. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το πολυώροφο γκαράζ και να παραλάβουν ένα μίνι ηλεκτροκίνητο Kandi προς μόλις 2,5 ευρώ την ώρα.

Εκμεταλλευόμενος κυβερνητικό πρόγραμμα παροχής κινήτρων με στόχο την ταχύτερη διείσδυση των ηλεκτροκίνητων σε μια χώρα, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση «εκτοξεύεται» συχνά σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, ο όμιλος σχεδιάζει την κατασκευή 750 τέτοιων σταθμών παραλαβής, τα οποία θα εξοπλιστούν με 100.000 οχήματα.

Το Νοέμβριο του 2012, ο δήμος του Χανγκζού ανέθεσε στην Kandi Technologies να της προμηθεύσει με μακροχρόνια μίσθωση 20.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τέτοιας παραγγελίας στα χρονικά. Άλλες εταιρείες ανέλαβαν την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών,που θα χρηματοδοτηθούν από τον τοπικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, ο οποίος με τη σειρά του ευελπιστεί σε ενίσχυση του δικτύου με την αμφίδρομη ροή ισχύος (από το δίκτυο ηλεκτροδότησης προς το όχημα και από το όχημα προς το δίκτυο).

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.