Το αύριο στην ενέργεια και τα κατασκευαστικά έργα

 
101 prasini energia Fot 330x248 Το αύριο στην ενέργεια και τα κατασκευαστικά έργα

Το αύριο στην ενέργεια και τα κατασκευαστικά έργα

Πάνω από 70 κορυφαίοι εκπρόσωποι του κατασκευαστικού, ενεργειακού, βιομηχανικού, τεχνολογικού και τραπεζικού χώρου θα τοποθετηθούν για το επιχειρηματικό αύριο την Τετάρτη και Πέμπτη, 27-28 Νοεμβρίου, στο έκτο αναπτυξιακό διήμερο φόρουμ της πρωτοβουλίας Α-ΕΝΕRGY στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το «αύριο» στους συγκεκριμένους κλάδους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα νέα κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα, αλλά και από την αναδυόμενη προοπτική  για περισσότερα και μεγαλύτερα έργα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Στα νέα έργα που έχουν ήδη ανατεθεί και ξεκινούν στον τομέα των μεταφορών θα αναφερθούν ο κ. Νικόλαος Σταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό στους συνέδρους, ο κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.ΣΥ., εκπρόσωπος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ο κ. Γεώργιος Βλάχος, Πρόεδρος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών. Στον ενεργειακό τομέα, η ΔΕΠΑ θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Ποσειδών και ο ΔΕΣΦΑ τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του και το έργο της Ρεβυθούσας. Στον τομέα των ΑΠΕ, θα γίνει για πρώτη φορά παρουσίαση των μεγαλύτερων έργων βιομάζας στην Ελλάδα που βρίσκονται ήδη στο ξεκίνημα και είναι, το  έργο βιομάζας της  ΚΑVALA OIL, η μονάδα των ΕΛΠΕ στη Θράκη, το έργο της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας, η Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας.

Απόβλητα και αιολικά
Αναλυτικά εξάλλου θα παρουσιαστεί και το έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου από την ανάδοχο εταιρεία TΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η οποία, μαζί με το αντίστοιχο έργο της Δυτικής Μακεδονίας είναι το πλέον  ώριμο έργο στον τομέα των αποβλήτων στη χώρα μας. Τα έργα αναβάθμισης αιολικών πάρκων στο Αιγαίο είναι στην παρούσα φάση από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του τομέα και θα παρουσιαστούν από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Δεν είναι όμως μόνον τα μεγάλα έργα που θα φέρουν την ανάπτυξη , καθώς, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ),  σημαντικά κονδύλια θα κατευθυνθούν στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει ενημέρωση, τόσο από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει εντάξει την εξοικονόμηση  ενέργειας στις πρώτες προτεραιότητες.  Για την προοπτική του τομέα, που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χιλιάδων επιχειρήσεων, μηχανικών, αλλά και βιομηχανιών θα υπάρξουν τοποθετήσεις από πλευράς του προέδρου του ΤΕΕ, κ. Χρήστου Σπίρτζη, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) κ. Κ. Ασκούνη αλλά και από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, επιχειρηματικούς φορείς και τράπεζες.

Συγκεκριμένα, στο επίκαιρο θέμα των συμβάσεων έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, καθώς επίσης και σε προτεινόμενα πιλοτικά έργα στους δήμους θα αναφερθούν οι κκ. Δημήτης Αλεξόπουλος, Διευθυντής Διεύθυνσης αποδοτικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας ΥΠΕΚΑ, Δημήτρης Δημητρίου, Ειδικός Σύμβουλος Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, Στάθης Ραγκούσης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΠΕΤΑ Α.Ε., Ευάγγελος Κασσελάς, Γενικός Γραμματέας ΠΕΔΜΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων), Ανδρέας Γερακάκης, μέλος Δ.Σ ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών), Χάρης Ανδρεοσάτος, Συνεργάτης ΚΑΠΕ με συντονιστή  τον  κ. Γιώργο  Καμάρα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Helesco.

Από τη δική της πλευρά, η ΔΕΠΑ θα καταθέσει την δική της πρόταση εξοικονόμησης με φυσικό αέριο, ενώ στις υπάρχουσες ανάγκες εξοικονόμησης θα αναφερθούν οι κ.κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Σύμβουλος Υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία), Νικόλαος Βερνίκος, Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – ICC Ελλάς (ξενοδοχεία), Αντώνης Μακρής, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας( εμπορικές επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα ,σούπερ-μάρκετ), κα. με συντονιστή τον νομικό κ. Α. Μεταξά.

Πρότυπα και χρηματοδότηση
Στα πρότυπα και τεχνολογίες της εξοικονόμησης θα αναφερθούν οι Δρ. Φραγκούλης Κρόκος, Διευθυντής Τυποποίησης και Γεώργιος Μπαμόπουλος, Διεύθυνση Προβολής και Πληροφόρησης, ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ, Παντελής Πατενιώτης, εκπρόσωπος Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραγωγών Διογκωμένης Πολυστερίνης, Γεώργιος Μυλωνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, TÜV Rheinland με συντονιστή τον κ. Απόστολο Ευθυμιάδη, μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Μηχανολόγων ΤΕΕ.

Στο πάνελ για τη  χρηματοδότηση της Εξοικονόμησης  θα συμμετάσχουν οι κκ Γιάννα Νίκου, Προϊσταμένη Μονάδας Α’ ΥΠΕΚΑ, Χρήστος Δρυμούσης, Στέλεχος Μονάδας Α1, Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης, Χρήστος Ρέτσας, Αν Διευθύνων Σύμβουλος Attica Finance, κ. Κων/ος Γκάσσιος, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας, κ. Ιωάννης Ορφανός, Green Value Associates, κ. Γ. Γιάνναρος και άλλοι εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών οίκων με συντονίστρια την  κα. Άντα Σεϊμανίδη, αρχισυντάκτρια  της επενδυτικής έκδοσης A-Energy.  Από πλευράς ελληνικής βιομηχανίας και κατασκευαστών θα υπάρξουν επισημάνσεις  από την Ελληνική ΄Ενωση Αλουμινίου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο  Εταιρειών Μόνωσης, την Ένωση  Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας – ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων – Π.Σ.Δ.Μ.Η.

Εναλλακτικά καύσιμα στις μεταφορές
Σε έναν τομέα τέλος που αφορά κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του, την Ενεργειακή αποδοτικότητα στις μεταφορές και τα εναλλακτικά καύσιμα θα αναφερθούν στις τρέχουσες εξελίξεις ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες), ο κ. Γεώργιος Αγερίδης, Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ), ο κ. Γεώργιος Χατζόπουλος, Σύμβουλος Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης, ΔΕΠΑ και η κα. Βάλυ Λιόλιου, Αν. Διευθύντρια Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων ΔΕΗ με συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Βραχνό, τ. πρόεδρο  Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές.

Ανοικτό στο κοινό
Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό, πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και της επενδυτικής έκδοσης Α-ENERGY με την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, την υποστήριξη της ΕΕ (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) και της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών, τη συμμετοχή καθ’ ύλην αρμόδιων εκπροσώπων των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας ΕΣΠΑ, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, του ΙNVEST IN GREECE, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΤΑ, του ΚΑΠΕ και του συνόλου των επιχειρηματικών φορέων που εμπλέκονται στη θεματολογία του. Αναμένεται ότι θα το παρακολουθήσει ένα ευρύ επιχειρηματικό κοινό, εκπρόσωποι Δήμων, φορείς της Πολιτείας, κατασκευαστικές επιχειρήσεις, σύμβουλοι κα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.