Συνάντηση ΣΠΕΦ – ΥΠΕΚΑ για τα φλέγοντα θέματα των ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά

 
24 Fot netzs 330x220 Συνάντηση ΣΠΕΦ – ΥΠΕΚΑ για τα φλέγοντα θέματα των ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά

Συνάντηση ΣΠΕΦ – ΥΠΕΚΑ

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 διεξήχθη συνάντηση του ΣΠΕΦ με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κο Α. Παπαγεωργίου, τον Γεν. Γραμματέα κο Κ. Μαθιουδάκη και σειρά άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου ΠΕΚΑ.  Τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σ. Λουμάκης – Πρόεδρος, Κ. Τσούμας – Αντιπρόεδρος και Μ. Σιαμίδης – Μέλος Δ.Σ.  Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και κάλυψε όλα τα ανοικτά και φλέγοντα θέματα των ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά.

Συνοπτικά συζητήθηκαν η ανάγκη άμεσης εκκίνησης των πληρωμών της παραγωγής του Μαρτίου από ΛΑΓΗΕ, η παύση κάθε καταχρηστικού συμψηφισμού από ΔΕΗ προς τους διαχειριστές που στρεβλώνει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των παραγωγών ΑΠΕ και καταστρατηγεί το νόμο σε συνέχεια και της προσφυγής του ΣΠΕΦ στην ΡΑΕ για το θέμα, η αποδοχή του αιτήματος συμψηφισμού των φορολογικών υποχρεώσεων των παραγωγών με τα ληξηπρόθεσμα ποσά που τους οφείλονται, η εφαρμογή του ν. 4110 για απόσβεση του Φωτοβολταϊκού εξοπλισμού με συντελεστή 10% που αφορά μηχανήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό και όχι 4% που εσφαλμένα η ΠΟΛ 1216 ερμηνεύει για μη-κτιριακές εγκαταστάσεις και η άμεση εκταμίευση πριν οτιδήποτε άλλο από την ΔΕΗ προς τον ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ των 60 εκατ. ευρώ που οφείλει με βάσει τον ν. 4152 για την άρση της στρέβλωσης της Οριακής Τιμής Συστήματος.

Τέλος αναφορικά με το New Deal, το υπουργείο δεσμεύτηκε πως το οριστικό πλαίσιο μαζί με όλα του τα παρελκόμενα που θα εξομαλύνουν οικονομικά οριστικά την αγορά ΑΠΕ με δίκαιο και αναλογικό τρόπο προς όλους, θα οριστικοποιηθεί ανυπερθέτως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.