Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας: Νέα οικονομική λύση θέρμανσης, χωρίς βλαβερές για την υγεία μας συνέπειες

 
infrarot Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας: Νέα οικονομική λύση θέρμανσης, χωρίς βλαβερές για την υγεία μας συνέπειες

Η θέρμανση ττου μέλλοντος με υπέρυθρη ακτινοβολία

Τα Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας αποτελούν μιά σχετικά  καινούρια στην ελληνική αγορά μορφή θέρμανσης. Η λειτουργία τους βασίζεται στην ακτινοβολία θερμότητας, η οποία δεν θερμαίνει τον αέρα, αλλά διοχετεύεται απευθείας σε επιφάνειες και στον άνθρωπο.  Η θερμοκρασία του αέρα μπορεί να είναι στην πραγματικότητα 2-3 ° C κάτω από τη θερμοκρασία που ανιχνεύεται από τον άνθρωπο, αλλά παρ ‘όλα αυτά είναι αντιληπτή ως ευχάριστη.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει θετική επίδραση στο κλίμα εσωτερικού χώρου, αφού δεν κυκλοφορεί θερμός αέρας, δεν αναδεύεται σκόνη, μειώνονται τα συμπτώματα αλλεργίας αλλά και τα αιρωρούμενα σωματίδια.

Τα πάνελ κυκλοφορούν στην αγορά σε μορφή καθρέφτη, διακοσμητικού κάδρου, επίπεδου μάρμαρου, κτλ., καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους ή στις οροφές.

Το κόστος ανά πάνελ ανάλογα με τα watt που καταναλώνει κυμαίνεται από 300 έως και πάνω από 500 ευρώ. Οι εταιρίες διαφημίζουν θέρμανση με 400 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο, ο υπολογισμός που κάνουν είναι με την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,09 ευρώ (καθαρή τιμή). Με συνυπολογισμό των υπολοίπων χρεώσεων στα τιμολόγια ρεύματος και με δεδομένο ότι η κατανάλωση ρεύματος θα κυμανθεί στις 2.000 κιλοβατώρες και πάνω τότε προκύπτει ένα εύρος κόστους από 810 έως 1.110 ευρώ το χρόνο. 

Τα οφέλη με υπέρυθρη θέρμανση με μια ματιά είναι:

  • Ευκολία και οικονομία στην εγκατάσταση (συνδέονται σε συνηθισμένη μπρίζα, λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα)
  • Δεν απαιτείται καμία συντήρηση
  • Σε συνδυασμό με ηλιακή σκεπή, χρησιμοποιείται πράσινη ηλεκτρική ενέργεια
  • Προστασία των τοίχων από τη μούχλα
  • Δεν αναδύεται σκόνη
  • Η Θερμότητα δεν χάνεται όταν ανοίγουμε  την πόρτα ή το παράθυρο
  • εξοικονόμηση χώρου αφού συχνά είναι μια εικόνα ή ένας καθρέφτης κρεμασμένα στον τοίχο

Τα Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας, όχι μόνο δεν βλάπτουν την υγεία, σε αντίθεση με την καύση ξύλων και βιομάζας, αλλά είναι και οικονομικότερα.

Η κρίση των τελευταίων χρόνων εκτίναξε τη ζήτηση για καυσόξυλα, βοηθώντας τη λαθροϋλοτομία, την παραοικονομία και την παραπληροφόρηση. Ο μύθος της φτηνής λύσης με τζάκια και σόμπες καταστρέφει όχι μόνο τη φύση, την υγεία μας και τις πόλεις μας, αλλά και το πορτοφόλι μας.

Απογοητευτικό είναι, ότι η λύση με πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν προωθείται στην αγορά, αφού τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά. Δεν απαιτείται καμιά εγκατάσταση και η αγορά τους είναι σχετικά φθηνή.

 

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.