Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς την Ασία

 
1 πρασινη ενεργεια fot 220x200 Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς την Ασία
Αλλαγές στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών με μετατόπιση προς την Ασία

Οι μεγάλοι κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πωλούν όλο και λιγότερο στην Ευρώπη, αφού η εγχώρια αγορά τους βρίσκεται σε άνθηση. Έτσι οι πωλήσεις ηλιακών πάνελ των μεγάλων κατασκευαστών φωτοβολταϊκών μετατοπίζεται όλο και περισσότερο από την Ευρώπη προς την Κίνα και την Ιαπωνία.

Έξι από τους επτά παραγωγούς φωτοβολταϊκών πλαισίων δήλωσαν, ότι το ποσοστό των πωλήσεων αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σημαντικά στην Ασία. Οι κινεζικές πολιτικές στήριξης διαδραματίζουν σ’ αυτή την ανάπτυξη πολύ σημαντικό ρόλο.

Εταιρείες όπως Yingli, JA Solar, REC ASA, SunPower, Trina Solar και ReneSola πωλούν αναλογικά τις πιο πολλές φωτοβολταϊκές μονάδες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η REC  έκανε εκεί το 59% των πωλήσεων της , η JA Solar το 72%. Μόνο για την Canadian Solar το ποσοστό μειώθηκε από 57% σε 52%.

Η Κινεζική αγορά διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο μέλλον των φωτοβολταϊκών
Η Κίνα έχει θέσει ως στόχο πριν από το 2015 την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ισχύ 35 GW. Έτσι η κινεζική feed-in tariff σε συνδυασμό  τους νέους στόχους διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάδοση της ηλιακής ενέργειας και στην αναδιάρθρωση της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών της.

Οι ερευνητές της αγοράς αναμένουν ότι η αγορά των φωτοβολταϊκών θα κυριαρχείται κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, από την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, ενώ οι αλλαγές στην αγορά της Κίνας είναι πιθανό να επηρεάσουν το σύνολο της ηλιακής βιομηχανίας.

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.