Αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη με τον αγωγό ΤΑΡ

 
Gas pipeline Αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη με τον αγωγό ΤΑΡ

Σε αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη οδηγεί η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ

Σε αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη οδηγεί η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ιταλία μέσω Αλβανίας, που ανακοινώθηκε χθες, διά της πλαγίας οδού, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΜV, της αυστριακής εταιρείας που ηγείται στο αντίπαλο «στρατόπεδο» του αγωγού Nabucco West.

«Το πρότζεκτ Νabucco West, για το οποίο παλεύαμε μία δεκαετία, τελείωσε για μας» δήλωσε ο κ. Gerhard Roiss, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της BP -South Corridor John Balwin και του ανώτατου συμβούλου της Socar, Μurad στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του ανακοινώσουν το αποτέλεσμα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, πάντως, θα γίνουν αύριο το πρωί στο Μπακού, από τη διοίκηση της κοινοπραξίας Σαχ Ντενίζ, με βασικούς μετόχους τη ΒΡ με 25,5%, που είναι και ο leader, τη νορβηγική Statoil με 25,5%, η οποία μετέχει και στον ΤΑΡ, την αζέρικη Socar με 10%, τη γαλλική Total me 10%, τη Luk Agip (ρωσική Lukoil και ιταλική Εni) με 10%, τη ΝΙΟC (Ιράν) με 10% και την ΤΠΑΟ (Τουρκία) με 9%.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.