Η ΕΕ ξεκινά έρευνα για πιθανούς προστατευτικούς δασμούς στις εισαγωγές γυαλιού από την Κίνα

 
kinezika solar Η ΕΕ ξεκινά έρευνα για πιθανούς προστατευτικούς δασμούς στις εισαγωγές γυαλιού από την Κίνα

Προστατευτικοί δασμοί για κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έχει ανοίξει μια έρευνα σχετικά με πιθανούς προστατευτικούς δασμούς επί του εισαγόμενου γυαλιού από την Κίνα, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή των φωτοβολταϊκών προϊόντων.  Η έρευνα για το φωτοβολταϊκό γυαλί ξεκίνησε στις 28.02.2013, μετά από καταγγελία της ομάδας ProSun Glass και θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 13 μήνες, και μέσα σε εννέα μήνες η ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει προσωρινούς δασμούς.
Η Επιτροπή αναφέρει ότι ήταν υποχρεωμένη να ξεκινήσει την έρευνα, αφού τα μέλη της ProSun Glass αντιπροσοπεύων πάνω από το 25% της ευρωπαϊκής παραγωγής φωτοβολταϊκού γυαλιού.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ProSun Glass έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία απο την μια για επιδοτήσεις, με τις οποίες η κινέζικοι ηλιακοί εξαγωγείς επωφελήθηκαν και από την άλλη για ζημιές που είχουν προκληθεί στον κλάδο, και μάλιστα με την πιθανή συσχέτιση των δύο αυτών παραγόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά επί του παρόντος και τις εισαγόμενες γκοφρέτες πυριτίου, τα κύτταρα και φωτοβολταϊκές ενότητες από την Κίνα, ενώ η Κίνα διερευνά από την πλευρά της εισαγωγές πολυπυριτίου  από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη θεσπίσει προστασία και αντισταθμιστικούς δασμούς στα κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα, ενώ η Ινδία και ο Καναδάς έχουν επίσης ανοίξει έρευνες συναλλαγών προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΕΕ ProSun Glass δεν είναι επίσημα μέρος της ΕΕ ProSun, της ομάδας του εμπορίου που έχει ξεκινήσει έρευνες για γκοφρέτες πυριτίου, τα ηλιακά κύτταρα και φωτοβολταϊκές μονάδες από την Κίνα.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.