Εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις εταιρίες που εισέπραξαν επιδοτήσεις από το 2004

 
Fotolia 42402859 XS 300x200 Εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις εταιρίες που εισέπραξαν επιδοτήσεις από το 2004

Φαινόμενα εξαπάτησης επιδοτήσεων

Εξονυχιστικός έλεγχος σε πανελλαδικό επίπεδο , σε όλες τις εταιρίες που εισέπραξαν επιδοτήσεις, προνομιακή χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά μετά από παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων, Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. 

Τα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου ή ευρωπαϊκού χρήματος από εταιρίες – φαντάσματα ή υφιστάμενες εταιρίες για σχέδια επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα τα οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν (έγιναν δηλαδή σκάφη αναψυχής ή πολυτελή αυτοκίνητα) κινητοποίησαν τους εισαγγελείς οι οποίοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης εκτείνουν την έρευνα από το 2004 και εντεύθεν. 

Ήδη μάλιστα πήραν μετά από αίτημά τους τον κατάλογο όλων των εταιριών που εισέπραξαν χρήματα από τα προγράμματα του υπουργείου και τις κατένειμαν στις 13 περιφερειακές διευθύνσεις  του ΣΔΟΕ, που θα ξεκινήσουν άμεσα τους ελέγχους.

Επί τάπητος τίθενται τα εξής ερωτήματα που πρέπει να λάβουν (και νομική) απάντηση:

- Αν τα χρήματα πήγαν τελικά στους σκοπούς που είχαν δηλωθεί.
- Αν τηρήθηκε το ποσοστό της επένδυσης
- Αν δικαιολογούνται τα έξοδα της εταιρίας ή εκδόθηκαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια
- Αν πράγματι προσελήφθη το προσωπικό για το οποίο χρηματοδοτήθηκαν κ.α 

Η έρευνα κάθε μιας περιφερειακής διεύθυνσης θα ξεκινήσει από τις εταιρίες που εισέπραξαν τα υψηλότερα ποσά (π.χ εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με 8,5 εκατομμύρια ευρώ) και θα συνεχίζεται στα χαμηλότερα ποσά.

Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.