ΣΠΗΕΦ: Σκανδαλώδη συμπεριφορά υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών ενέργειας

 
SPHEF ΣΠΗΕΦ: Σκανδαλώδη συμπεριφορά υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών ενέργειας

Σύλλογος Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας απο Φωτοβολταϊκά Ν. Σερρών

Επιστολή προς τους κ.κ. Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων απέστειλε ο σύλλογος παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά (ΣΠΗΕΦ)  Ν.Σερρών διαμαρτυρόμενος για την σκανδαλώδη συμπεριφορά υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών της Ενέργειας και εις βάρος των μικροπαραγωγών.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής

«Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι,
πληροφορούμαστε δια του τύπου ότι μάχη με το χρόνο δίνει η διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προκειμένου να ολοκληρώσει εγκαίρως το διαγωνισμό για το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης και να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου. Στόχος να συνδεθούν μέχρι τον Οκτώβριο τα πάνελ του έργου, προκειμένου να μη χαθεί η γενναιόδωρη ταρίφα των 39,2 σεντς ανά κιλοβατώρα που έχει κλειδώσει για το συγκεκριμένο έργο.
Η ταρίφα αυτή μεταφράζεται σε τζίρο της τάξης των 28 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το πάρκο και σε αντίθετη περίπτωση το haircut της τιμής –με δεδομένες τις αλλαγές που έχουν επιβληθεί από το περασμένο καλοκαίρι– θα είναι σημαντικό και θα ξεπερνά το 50% (από 39,2 σεντς η τιμή θα πέσει στα 16,4 σεντς η κιλοβατώρα ή αλλιώς ο τζίρος του έργου θα πέσει στα 11,2 εκατ. ευρώ).

Βεβαίως αυτή την ιδιαίτερη και σκανδαλώδη μεταχείριση δεν έχει μόνο η ΔΕΗ , που η παραπάνω προίκα της θα δοθεί στους επίδοξους μνηστήρες της , αλλά και όλοι οι μεγαλοπαραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά πάρκα που συνεχίζουν να επιχορηγούνται και να γίνονται με διαδικασίες fast track. Την ίδια στιγμή η Κύπρος , με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες και με δημοπρασία στο διαδίκτυο πετυχαίνει τιμές για μεγάλα πάρκα από 7,41 σεντς έως 9,9 σεντς την κιλοβατώρα.»

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.