Intersolar China Conference 2012: Η Κίνα θα γίνει μέχρι το 2014 η πιο σημαντική αγορά ηλιακής ενέργειας

 
81 conergy 330x248 Intersolar China Conference 2012: Η Κίνα θα γίνει μέχρι το 2014 η πιο σημαντική αγορά ηλιακής ενέργειας

INTERSOLAR China Conference 2012

Από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2012, το InterContinental Hotel στο Beijing(Πεκίνο) της Κίνας, ήταν ο τόπος συναντήσεως για την πιό σημαντική διάσκεψη για τις μελλοντικές αγορές της ηλιακής ενέργειας στην Ασία, την Intersolar China Conference 2012.

69 ομιλητές από όλο τον κόσμο, από 549 κινέζικους και διεθνείς συμμετέχοντες οργανισμούς και εταιρείες του συνεδρίου, συζήτησαν τις  τελευταίες εξελίξεις στην ηλιακή βιομηχανία. Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν οι εξελίξεις στην κινεζική αγορά.

“Αναμένεται ότι η Κίνα θα είναι η πιο σημαντική αγορά, αν όχι το 2013, τότε σίγουρα το 2014,” τόνισε ο Δρ Reinhold Buttgereit, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών (EPIA) και ένας από τους ομιλητές κατά την έναρξη του συνεδρίου. Σύμφωνα με την κινεζική Υπηρεσία Ενέργειας (ΝΕΑ) η Κίνα σχεδιάζει μέχρι το 2015 εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών στα 21 GW.

Με  μια σειρά προγραμμάτων παροχής κινήτρων, η κινεζική κυβέρνηση έγινε τα τελευταία χρόνια, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές φωτοβολταϊκών. Με νέους μηχανισμούς στήριξης, όπως η κατανεμημένη ισχύ, αναμένεται ότι η συνολική πρόσθετη κατασκευή φωτοβολταϊκών θα υπερβαίνει κατά πολύ τους επίσημους στόχους και θα φτάσει τα 35- 40 γιγαβάτ μέχρι το 2015.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του δωδέκατου πενταετούς σχεδίου της Κίνας (2011-2015),  τα μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά πάρκα διαδραματίζουν τον κεντρικό ρόλο. Έτσι το επίκεντρο των παρουσιάσεων των εμπειρογνωμόνων στο συνέδριο,  επικεντρώθηκε στις προκλήσεις της ανάπτυξης των έργων, την υλοποίηση και τη συντήρηση των μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και με την αυξανόμενη αστικοποίηση , η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται σταθερά: Ενώ κατά τη διάρκεια του 2011 το 51%του πληθυσμού της Κίνας ζούσε σε πόλεις, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 60% μέχρι το 2020. Έτσι παράλληλα στις παρουσιάσεις για την αποκεντρωμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος («κατανεμημένη παραγωγή»), τα μοντέλα των λεγόμενων «ηλιακών πόλεων» – πόλεις μοντέλο που ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες σε μεγάλο βαθμό από την ηλιακή ενέργεια- ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων με εκπροσώπους από τους τομείς της έρευνας και τη βιομηχανίας  για το μέλλον των φωτοβολταϊκών στον αστικό σχεδιασμό.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου,το επίκεντρο ήταν η κατάσταση της αγοράς και οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας.

Η επόμενη Intersolar China πραγματοποιείται από 10 μέχρι  τις 13 Δεκεμβρίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες στο www.intersolarchina.com.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.