Μπαταρίες ψευδαργύρου-αέρος για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία και στα νοικοκυριά

 
23 ενεργειακη μπαταρια Fot 330x220 Μπαταρίες ψευδαργύρου αέρος για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία και στα νοικοκυριά

Μπαταρίες ψευδαργύρου-αέρος για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας

Το Τμήμα Επεξεργασίας ηλικών, του Πανεπιστημίου του Μπαϊρόιτ(Βαυαρία, Γερμανία) ξεκίνησε ένα πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης με μπαταρίες ψευδαργύρου-αέρος για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέχρι στιγμής, οι μπαταρίες ψευδαργύρου-αέρος χρησιμοποιούνται ως μη-επαναφορτιζόμενες μίνι μνήμες σε ακουστικά βαρηκοΐας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, τα υλικά μπορούν να αναπτυχθούν με νέες καινοτόμες διαδικασίες, για την δημιουργία σταθερών επαναφορτιζόμενων μεγάλων μπαταριών, κατάλληλων για την βιομηχανία και τα νοικοκυριά, για την μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών στην εποχή της  ιδιοκατανάλωσης.

Επί του παρόντος, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ακόμη το προτιμώμενο μέσο αποθήκευσης. Ωστόσο, οι μπαταρίες ψευδαργύρου-αέρα θα μπορούσαν στο μέλλον να προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη – με την προϋπόθεση ότι θα λυθούν τα τεχνικά προβλήματα που εμποδίζουν σήμερα αυτό το είδος μπαταρίας να μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Για να ξεπεραστούν τα τεχνικά εμπόδια, το Πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ ξεκίνησε με το Ινστιτούτο Fraunhofer(ISC),στο Würzburg και με δύο ισχυρές βιομηχανικές επιχειρήσεις ένα ερευνητικό έργο με σκοπό την ανάπτυξη των μπαταριών ψευδαργύρου-αέρος.

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους των νέων μπαταριών αλλά και το ελάχιστο βάρος έναντι στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων, είναι δυνατόν να φέρουν μια νέα εποχή στην αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι αυτόματα να συμβάλλουν στην παραιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.