H Canadian Solar, εταιρεία φωτοβολταϊκών, πέτυχε αποδοτικότητα ηλιακών κυττάρων στο 21,1% με γερμανική τεχνολογία

 
43 πανελ ηλιος Fot 330χ230 H Canadian Solar, εταιρεία φωτοβολταϊκών, πέτυχε αποδοτικότητα ηλιακών κυττάρων στο 21,1% με γερμανική τεχνολογία

21,1% απόδοση με ηλιακά κύτταρα της Canadian Solar

Η Canadian Solar Inc (Guelph, Καναδάς), κατάφερε την κατασκευή ηλιακών κυττάρων με απόδοση 21,1%. Τα κύτταρα παρασκευάστηκαν με τεχνολογίες της Merck KGaA (Darmstadt, Γερμανία) και της RΕΝΑ GmbH (Gütenbach, Γερμανία) και είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή.

Ο μέγιστος βαθμός απόδοσης 21,1% επιτεύχθηκε με μονοκρυσταλλικά κύτταρα ELPS κατασκευασμένα από γκοφρέτες πυρίτιου. Στα κύτταρα ELPS, χρησιμοποιείται η τεχνολογία Metal-Wrap-Through (MWT), σύμφωνα με την οποία οι μπροστινοί αγωγοί έχουν μετακινηθεί στο πίσω μέρος των ηλιακών κυττάρων. Αυτό αυξάνει την απορρόφηση του φωτός ανά ηλιακό κύτταρο κατά 3%, με αποτέλεσμα οι ELPS-φωτοβολταϊκές μονάδες να παράγουν μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια από τις συμβατικές μονάδες,  σύμφωνα με την Canadian Solar.

Η ”isishape” χαρακτική πάστα της Merck, χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία των υποστρωμάτων των στοιβάδων των ηλιακών κυττάρων,  ενώ η ”InClean” τεχνολογία της ΡΕΝΑ χρησιμοποιήθηκε για την απομάκρυνση της.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.