Φωτοβολταϊκή οροφή από την Canadian Solar σε μία από τις μεγαλύτερες κλειστές πίστες σκι στην Ευρώπη

 
ski pista Φωτοβολταϊκή οροφή από την Canadian Solar  σε μία από τις μεγαλύτερες κλειστές πίστες σκι στην Ευρώπη

Το φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή των κτιριακών εγκαταστάσεων της πίστας καλύπτει το σύνολο των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Canadian Solar Inc (Guelph, Καναδάς) χρησιμοποιήθηκαν για τη φωτοβολταϊκή οροφή της κλειστής πίστας σκι  «Alpine Centre Hamburg-Wittenburg» με ισχύ 3,6 MW. Το αθλητικό συγκρότημα στα δυτικά του Mecklenburg-Vorpommern, Γερμανία είναι μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές πίστες σκι στην Ευρώπη. Η παραγώμενη ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια πρόκειται να καλύψει όλες τις ανάγκες του συγκροτήματος σε ηλεκτρισμό και το καθιστά ενεργειακά ανεξάρτητο. 

Η φωτοβολταϊκή κατασκευή επιδρά επίσης πολύ θετικά στην κατανάλωση ρεύματος του συστήματος κλιματισμού, αφού η σκίαση των ηλιακών συλλεκτών μειώνει την επιφανειακή θερμοκρασία έως και 50%, δηλώνει η Canadian Solar.

Με τον κλιματισμό, η εσωτερική θερμοκρασία όλο το χρόνο ρυθμίζεται στον μείον ένα βαθμό Κελσίου, αυτό σημαίνει μια τεράστια μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

“Έργα όπως η Alpine Centre Hamburg-Wittenburg, τα οποία καλύπτουν την ιδία κατανάλωση και δεν στηρίζονται σε κρατικά επιδοτούμενη feed-in tariff είναι το μέλλον της ηλιακής ενέργειας ” τονίζει  ο Δρ Shawn Qu, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Canadian Solar.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.