Η Hanergy, η κινεζική εταιρεία φωτοβολταϊκών είναι ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας Solibro

 
64 fotovoltaika Fot 330x230 Η Hanergy, η κινεζική εταιρεία φωτοβολταϊκών είναι ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας Solibro

Hanergy, ο νέος ιδιακτήτης της Solibro

Στα χέρια της Hanergy περνάνε τα δύο ευρωπαϊκά τμήματα της Solibro, το ένα στο Bitterfeld-Wolfen, Γερμανία(περίπου 370 εργαζόμενοι) και το άλλο στο Uppsala, στη Σουηδία (περίπου 30 άτομα). Μετά την δήλωση πρώχευσης της Q-Cells SE, ο διαχειριστής της πτώχευσης Henning Shor κατάφερε να βρεί τον νέο ιδιοκτήτη για την θυγατρική Solibro, την κινέζικη Hanergy Holding Group, την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Κίνα, σώζοντας έτσι περίπου 400 θέσεις εργασίας

Η συμφωνία αγοράς είχε ήδη υπεγραφεί στις 25 Ιουνίου 2012, ωστόσο η μετάβαση της εταιρείας ολοκληρώθηκε στις 26/09/2012.
 
Με την απόκτηση της Solibro, η Hanergy επενδύει στην κορυφαία thin-film CIGS τεχνολογία φωτοβολταϊκών (χαλκό, ίνδιο, γάλλιο), η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία 25 χρόνια από την Solibro. Η Hanergy σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή σε Solibro στα 100 μεγαβάτ ετησίως για την εξυπηρέτηση των ευρωπαίων πελατών της.

Η CIGS thin-film τεχνολογία, θεωρείται ως η τεχνολογία του μέλλοντος για τα φωτοβολταϊκά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι όγκοι δεν ήταν αρκετά μεγάλοι για να επιτευχθεί μια οικονομικά αποδοτική παραγωγή. Μέσα από τις προσπάθειες της Hanergy η CIGS τεχνολογία θα μπορούσε να φθάσει σήμερα έναν όγκο παραγωγής που να παρέχει εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές των φωτοβολταϊκών πλαισίων, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Έτσι το πλάνο της Hanergy να γίνει η κορυφαία παγκόσμια κατασκευάστρια των thin film ηλιακών συλλεκτών, συμπληρώνεται τέλεια με την γερμανική Solibro στο χαρτοφυλάκιο της.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.