Έξυπνη ενεργειακή διαχείριση και καινοτόμος υβριδική τεχνολογία από την SMA

 
93 sma 330x248 Έξυπνη ενεργειακή διαχείριση και καινοτόμος υβριδική τεχνολογία από την SMA

Έξυπνη ενεργειακή διαχείριση και καινοτόμος υβριδική τεχνολογία από την SMA

Στην έκθεση European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition (EU PVSEC) που πραγματοποιήθηκε 24-29 Αυγούστου 2012 στη Φρανκφούρτη, η SMA Solar Technology AG παρουσίασε την έξυπνη, ολοκληρωμένη διαχείριση της ενέργειας που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της μελλοντικής ενεργειακής τροφοδοσίας. Κεντρικό μήνυμα του παγκοσμίως κορυφαίου κατασκευαστή μετατροπέων: Οι καινοτόμες τεχνολογίες της SMA αποτελούν το κλειδί για την επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία παρουσίασε το σύστημα SMA Smart Home για τον έξυπνο έλεγχο των οικιακών ηλεκτρικών καταναλωτών συμπεριλαμβανομένου του νέου μετατροπέα Sunny Boy 5000 Smart Energy με ενσωματωμένη λειτουργία συσσωρευτή. Εκτός από τις λύσεις συστημάτων για τις εδραιωμένες φωτοβολταϊκές αγορές, η SMA στρέφει την προσοχή της σε νέες, λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές. Η επιχείρηση παρουσίασε μια καινοτόμο λύση υβριδικού συστήματος με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες Diesel για τη διαχείριση εγκαταστάσεων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας: σε περιοχές με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία χωρίς σύνδεση με το δίκτυο, το φωτοβολταϊκό ρεύμα αποτελεί ήδη σήμερα μια σαφώς οικονομικότερη εναλλακτική λύση από το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν συστήματα αποτελούμενα μόνο από ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη.

Έξυπνη ενεργειακή διαχείριση με το σύστημα SMA Smart Home
«Ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατανάλωσης, αποτελεί το κλειδί για τον αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για το σκοπό αυτό απαιτείται ένα έξυπνο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης που δεν εξασφαλίζει μόνο την ολοκληρωμένη ανάλυση, πρόγνωση, ενημέρωση και τον αυτόματο έλεγχο των ηλεκτρικών καταναλωτών, αλλά ενσωματώνει επίσης αποκεντρωμένους συσσωρευτές. Με το σύστημα SMA Smart Home έχουμε υλοποιήσει ήδη τη δική μας λύση», δηλώνει ο Roland Grebe, Chief Technology Officer της SMA. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα νέα παρουσίαση στο πλαίσιο αυτό, είναι ο νέος μετατροπέας Sunny Boy 5000 Smart Energy της SMA. Συνδυάζει για πρώτη φορά έναν υψηλής ποιότητας, σύγχρονο φωτοβολταϊκό μετατροπέα με ένα σύστημα συσσωρευτή σε ένα συμπαγές περίβλημα επιτοίχιας εγκατάστασης. Η συσκευή αυξάνει το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε ποσοστό έως 50%. Σε συνδυασμό με τον επιτυχημένο Sunny Home Manager που ελέγχει με έξυπνο τρόπο τους ηλεκτρικούς καταναλωτές της κατοικίας αξιοποιώντας προγνώσεις παραγωγής σχετικές με την τοποθεσία, εξασφαλίζεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού ιδιοκατανάλωσης.

Καινοτόμα προϊόντα που μειώνουν το κόστος συστήματος
Νέα προϊόντα για τους επισκέπτες της έκθεσης και στον τομέα των κεντρικών μετατροπέων καθώς και στον τομέα της επιτήρησης και τον έλεγχο φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Με τον εξελιγμένο μετατροπέα Sunny Central 900CP XT, η SMA παρουσίασε έναν ακόμη πιο αποδοτικό κεντρικό μετατροπέα για έργα μεγάλης κλίμακας. Χάρη στην αύξηση της ισχύος επιτυγχάνεται σαφής μείωση του κόστους του συστήματος σε σύγκριση με το δοκιμασμένο προηγούμενο μοντέλο. Με το μεγάλο εύρος τιμών τάσης εισόδου και τις ολοκληρωμένες λειτουργίες διαχείρισης δικτύου, ο νέος Sunny Central διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ευέλικτη χρήση σε συνδυασμό με όλους τους τύπους φωτοβολταϊκών πλαισίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο νέος SMA Power Plant Controller παρέχει ήδη έξυπνες και ευέλικτες λύσεις για τη διαχείριση φωτοβολταϊκών πάρκων. Ενδείκνυται για όλες τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας κλίμακας μεγαβάτ και ρυθμίζει την αρχιτεκτονική εγκαταστάσεων με μετατροπείς Sunny Central, καθώς και συστήματα με μετατροπείς Sunny Tripower. Στο πλαίσιο αυτό, ο SMA Cluster Controller εξασφαλίζει την άψογη ενσωμάτωση των μετατροπέων Sunny Tripower στο σχεδιασμό τηλεμετρίας και επιτήρησης SMA. Έξυπνοι αλγόριθμοι και μια εξαιρετικά γρήγορη εφαρμογή των εντολών ρύθμισης εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή τη διαθεσιμότητα της εγκατάστασης λεπτομερώς.

Στον τομέα των μικρής κλίμακας εγκαταστάσεων στέγης, ο νέος Sunny Tripower εξασφαλίζει τη μείωση του κόστους εγκατάστασης. Οι συσκευές ισχύος από 5 έως 9 kVA συμπληρώνουν την γκάμα των προϊόντων Sunny Tripower με συσκευές χαμηλότερης ισχύος. Διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες διαχείρισης δικτύου και επιτρέπουν την τροφοδοσία αέργου ισχύος. Για μετατροπείς στον τομέα μέσης ισχύος, η SMA παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τη νέα μονάδα Power Control Module για τον απλό περιορισμό της ισχύος των μετατροπέων, καθώς και τη διεπαφή Webconnect, η οποία εξασφαλίζει τη δωρεάν πρόσβαση στο Sunny Portal και καθιστά δυνατή την απλή online επιτήρηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας με έως τέσσερις μετατροπείς. Η διεπαφή Webconnect χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νέο «μικρό» Sunny Tripower.

Υβριδικά συστήματα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες Diesel για νέες αγορές
Για βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και νοσοκομεία με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις που βρίσκονται σε περιοχές με έντονη ηλιακή ακτινοβολία χωρίς σύνδεση με το δίκτυο, η SMA παρέχει λύσεις για υβριδικά συστήματα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες Diesel. Κεντρικό στοιχείο του συστήματος είναι ο Fuel Save Controller που εξασφαλίζει τη ρύθμιση της φωτοβολταϊκής τροφοδοσίας ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. «Οι δυνατότητες αυτών των υβριδικών συστημάτων με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες Diesel είναι μεγάλες ιδίως σε χώρες, οι οποίες λόγω της ανάπτυξής τους έχουν αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες και αναζητούν οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια», εξηγεί ο κύριος Grebe. Σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας/του Ειρηνικού και της Αφρικής, η ηλεκτροδότηση εξασφαλιζόταν συχνά έως τώρα με τη χρήση σχετικά ακριβών ηλεκτρογεννητριών Diesel. «Με την έξυπνη τεχνολογία συστήματος, τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να ενσωματωθούν άψογα σε υφιστάμενα συστήματα Diesel. Ένα τέτοιο υβριδικό σύστημα με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες Diesel μπορεί να περιορίσει σαφώς την κατανάλωση καυσίμου και να παράγει ρεύμα με οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο σε σύγκριση με ένα σύστημα αποτελούμενο μόνο από ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη», αναφέρει ο κύριος Grebe για την καινοτόμο τεχνολογία. Η SMA διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα των υβριδικών συστημάτων. Αυτή η τεχνογνωσία διοχετεύεται στην ανάπτυξη νέας τεχνολογίας και παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να προσφέρει σήμερα κιόλας μια ολοκληρωμένη λύση.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.