Η ΡΑΕ ξεκινά τις διαδικασίες για την επιλογή του “προμηθευτή ηλεκτρισμού τελευταίου καταφυγίου¨

 
41 ανανεωσιμες power Fot 330x330 Η ΡΑΕ ξεκινά τις διαδικασίες για την επιλογή του προμηθευτή ηλεκτρισμού τελευταίου καταφυγίου¨

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

Tις διαδικασίες για την επιλογή του προμηθευτή ηλεκτρισμού τελευταίου καταφυγίου, εκείνου δηλαδή που υποχρεούται να παράσχει ηλεκτρικό ρεύμα στους καταναλωτές όταν άλλοι πάροχοι αδυνατούν, σε έκτακτες περιπτώσεις κ.λπ. δρομολόγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Προθεσμία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΡΑΕ οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως τις 24 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους, ενώ σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον τότε το ρόλο αυτό καλείται να παίξει η εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ανά κατηγορία πελατών, δηλαδή η ΔΕΗ, όπως άλλωστε λειτουργεί και σήμερα. Ο προμηθευτής που θα επιλεγεί θα κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του για μία περίοδο πέντε ετών από την ανάθεση, ενώ οι διαδικασίες για την επιλογή του επόμενου προμηθευτή θα ξεκινήσουν τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τη λήξη της προηγούμενης πενταετίας.

Ας σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο του νέου νόμου 4001/2011 για την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε.

Εξάλλου η ΡΑΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει ως και την 1η Οκτωβρίου, το πρόγραμμα συμμόρφωσης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΗΕ) με βάση τη σχετική εισήγηση του ΔΕΔΗΕ.

Το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης αποσκοπεί στην αποφυγή τυχόν διακριτικής συμπεριφοράς και στρέβλωσης του ανταγωνισμού κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ΔΕΔΗΕ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.