Βασικό θέμα της επίσκεψης της τρόικας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

 
3 dei diktio 230x347 Βασικό θέμα της επίσκεψης της τρόικας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς ζητά η τρόϊκα

Σύμφωνα με άρθρο του www.tovima.gr τα θέματα ενέργειας βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).  Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στη συζήτηση της Δευτέρας κυριάρχησαν θέματα που αφορούν την εξισορρόπηση της ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας επανέλαβαν τις θέσεις τους για θέματα που αφορούν την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς και τις αποκρατικοποιήσεις. Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές ενέργειες του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).
Η συζήτηση επανήλθε και στο θέμα της παραχώρησης προς εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων Δράμας και Ελασσόνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα θέματα ενέργειας ο υπουργός κ. Ευ. Λιβιεράτος ενημέρωσε την τρόικα για την πρόοδο στο θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ καθώς και για την πρόθεση ενοποίησης υπηρεσιών ώστε να υπάρχει καλύτερη εποπτεία του υπουργείου.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.