Ακόμη υψηλότεροι δασμοί από τις ΗΠΑ για φωτοβολταϊκά από την Κίνα

 
42 πανελ γη Fot 330χ220 Ακόμη υψηλότεροι δασμοί από τις ΗΠΑ για φωτοβολταϊκά από την Κίνα

Δασμοί για τα φωτοβολταϊκά προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (DOC) σκοπεύει σύντομα να αυξήσει περισσότερο τους προσωρινούς δασμούς για τα φωτοβολταϊκά προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα.
Οι δασμοί ισχύουν μόνο για κινέζικα φωτοβολταϊκά ηλιακά κύτταρα και τα παράγωγά τους.
Οι νέοι προσωρινοί επιπλέον δασμοί 3,44% πρόκειται να ισχύσουν για τα ηλιακά κύτταρα της Suntech Power Holdings Company Limited. (Wuxi, Κίνα) και 5,81% για τα προϊόντα της Trina Solar Ltd. (Changzhou, Κίνα). Με βάση αυτούς τους δασμούς, προβλέπονται επιπρόσθετοι και για προϊόντα από άλλες εταιρείες. Ως επιχείρημα για την αύξηση, ονομάζουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου την νέα πρόσθετη επιδοτούμενη κινέζικη κρατική χρηματοδότηση.
Τα ποσοστά αυτά είναι προκαταρκτικά. Την τελική απόφαση θα λάβει το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου στις 10/09/2012. Οι δασμοί του 31% για τα προϊόντα από τους κορυφαίους κινέζους κατασκευαστές ήδη ισχύουν.

Η απόφαση για τους δασμούς πάρθηκε από το υπουργείο, σε συνεργασία με τον σύνδεσμο της αμερικανικής  βιομηχανίας φωτοβολταϊκών (CASM), μετά από έγκριση της αίτησης της διεύθυνσης της SolarWorld. Ωστόσο πολλές άλλες σημαντικές αμερικάνικες εταιρείες στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, καθώς και ορισμένοι κορυφαίοι αναλυτές του κλάδου, τάχθηκαν κατά της δασμολογικής πολιτικής, με τα επιχειρήματα, ότι οι δασμοί θα βλάψουν την αγορά φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ, και θα αποφέρουν ελάχιστα στους αμερικάνους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών.
Οι προσωρινοί δασμοί έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αυξηση των φωτοβολταϊκών εξαγωγών από άλλες ασιατικές χώρες, και κυρίως από την Ταϊβάν. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς NPD Solarbuzz (Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), η ταϊβανέζικη παραγωγή ηλιακών κυττάρων είναι σήμερα σε πλήρη δυναμικότητα, ενώ οι εισαγωγές φωτοβολταϊκών από την Μαλαισία και τις Φιλιππίνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζουν τεράστια άνοδο.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.