Παγκόσμιο ρεκόρ στη Γερμανία με την παραγωγή ενέργειας άνω των 20.000 MW από φωτοβολταϊκά

 
60 πανελ γη Fot 330χ250 Παγκόσμιο ρεκόρ στη Γερμανία με την παραγωγή ενέργειας άνω των 20.000 MW από φωτοβολταϊκά

Αποδόσεις πάνω από 20 πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία

Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών αλλά και η πρωτοφανή ηλιοφάνεια κατέγραψαν στη Γερμανία στις 25/05/2012 ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.  Έτσι για πρώτη φορά τα γερμανικά φωτοβολταϊκά συστήματα παρήγαγαν 22.000 μεγαβάτ (MW) αναφέρει η Διεθνής Οικονομική πλατφόρμα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IWR) στο Münster  της Γερμανίας.

Αυτό αντιστοιχεί σε απόδοση πάνω από αυτή 20 πυρηνικών εργοστασίων. “Δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία άλλη χώρα στη γη, που να μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με χωρητικότητα 20.000 MW”, δήλωσε ο διευθυντής της IWR Δρ. Norbert Allnoch.
Η συμβολή της φωτοβολταϊκής παραγωγής ενέργειας στη Γερμανία καλύπτει την αυξημένη, στις μεσημεριανές ώρες  ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας όλο και περισσότερο. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στον ημερήσιο κύκλο ακολουθεί μια κωδωνοειδή καμπύλη, που σημαίνει: λιγότερη ενέργεια χρειάζεται τη νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η ζήτηση αυξάνεται μέχρι το μεσημέρι και μετά πέφτει μέχρι το βράδυ ομοιόμορφα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της φωτοβολταϊκής παραγωγής, ότι σημαντική ισχύ παράγεται, όταν και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Έτσι η Γερμανία κατάφερε με τα φωτοβολταϊκά να μην χρησημοποιεί πλέον σχεδόν καθόλου, στις ώρες αιχμής, τους ακριβούς έκτακτους για τις ανάγκες αιχμής πυρηνικούς σταθμούς.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.