Η Ιαπωνία υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων από ιδιώτες

 
28 παρκα ηλιος fot 330x165 Η Ιαπωνία υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων από ιδιώτες

Πάνω από 50% της παραγωγής ιαπωνικών φωτοβολταϊκών χρησιμοποιείται στην εγχώρια αγορά για ιδιωτικές εγκαταστάσεις

Η Ιαπωνική Ένωση Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών δημοσίευσε σε σχετική έκθεση της για την ιαπωνική αγορά φωτοβολταϊκών, ότι οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε σημαντικά, σύμφωνα με την έκθεση, το εθνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η έκθεση αναφέρει επίσης, ότι η παραγωγή φωτοβολταϊκών προϊόντων στην Ιαπωνία κατά το τελευταίο οικονομικό έτος υπερδιπλασιάστηκε, με 2,69 γιγαβάτ από τον Απρίλιο του 2011 έως τον  Μάρτιο 2012. Μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 παρήχθησαν 554 μέγαβατ.

Η πλειοψηφία αυτών των προϊόντων, πωλήθηκαν στη εγχώρια αγορά(1,4 GW). Τα υπόλοιπα 1,28 GW εξήχθησαν, 57% στην Ευρώπη, 22% στις ΗΠΑ και 21% σε άλλες χώρες.
Η παραγωγή της ηλιακής ενέργειας στα ιδιωτικά σπίτια εξακολουθεί να είναι η πιο σημαντική πηγή φωτοβολταϊκής παραγωγής στην Ιαπωνία. Τα 1,21 GW προϊόντων από τα 1,4 GW χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών τα 76% του συνόλου των ιαπωνικών φωτοβολταϊκών κατασκευάστηκαν βάσει του κρυσταλλικού πυριτίου. Τα μισά από αυτά με μονοκρυσταλλικό, τα άλλα μισά βάσει πολυ-κρυσταλλικού πυριτίου. Τα υπόλοιπα 24% είναι φωτοβολταϊκά λεπτής μεμβράνης thin-film. Η thin-film παραγωγή αυξήθηκε στο προηγούμενο έτος κατά 165% στα 636 MW. Ένα μεγάλο μέρος της κατασκευάζεται στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκής ηλιακής ενέργειας Solar Frontier στο Kunitomi. Το εργοστάσιο τέθηκε σε λειτουργία στα μέσα του 2011, έχει δυναμικότητα παραγωγής 900 MW μονάδων, ενώ η παραγωγή βασίζεται σε χαλκό-ίνδιο-γάλλιο (CIGS).

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.