Φωτοβολταϊκά πάρκα από την SCHOTT Solar στην Ελλάδα

 
33 παρκο Fot 330χ250 Φωτοβολταϊκά πάρκα από την SCHOTT Solar στην Ελλάδα

17 μεγαβάτ φωτοβολταϊκά πάρκα της SCHOTT Solar στην Ελλάδα

H γερμανική SCHOTT Solar (Mainz, Γερμανία), κατασκευάζει σε συνεργασία  με την ελληνική ENVIRON φωτοβολταϊκά πάρκα  στην Ελλάδα, με συνολική ονομαστική ισχύ 17 μεγαβάτ (MWp). Η χρηματοδότηση παρέχεται από κορυφαίες ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αρκετές μονάδες με συνολική ισχύ 10 μεγαβάτ έχουν ήδη συνδεθεί με το δίκτυο, ενώ άλλες  είναι υπό κατασκευή, δηλώνει η Schott σε ανακοίνωση τύπου.Από τους συνδεδεμένους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, μεταξύ των άλλων είναι πέντε του ομίλου Καράτζη (Ηράκλειο Κρήτης) με συνολική ονομαστική ισχύ 8 μεγαβάτ. Ένα άλλο  πάρκο του ομίλου της τάξης του 5,5 MW βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η συνεργασία της SCHOTT Solar με την ENVIRON βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. “Χάρη στην μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση της ENVIRON όλα τα έργα υλοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, παρά το γεμάτο προκλήσεις ελληνικό περιβάλλον. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα “, δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της SCHOTT κύριος  Burkhard Sohngen υπεύθηνος για τα φωτοβολταϊκά έργα της SCHOTT. Από την πλευρά του ο Οικονομικός Διευθυντής της ENVIRON κύριος Αλέξανδρος Ξυλούρης λέει: «Θέλουμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών και με την SCHOTT Solar έχουμε βρεί τον ιδανικό συνεργάτη για την επίτευξη των στόχων μας.”

Τέλος του 2010, η SCHOTT άρχισε την επέκταση του δικτύου συνεργατών της στην Ελλάδα, ενώ νέο γραφείο πωλήσεων άνοιξε και στη Θεσσαλονίκη, αφού οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι πεπισμένοι, ότι η επέκταση των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα θα αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία: Η ηλιακή ενέργεια θεωρείται ως περιφερειακός οικονομικός κινητήρας,  μέσω της οποίας η χώρα μπορεί να διασφαλίσει μακροπρόθεσμη ανεξαρτησία της από ακριβές εισαγωγές ενέργειας. Επιπλέον, η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να αποδειχθεί για την ελληνική οικονομία ως ένα δημοφιλές προϊόν προς εξαγωγή και να ανοίξει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.