Η γαλλική ηλιακή βιομηχανία παραπονείται για την αναβολή του προγραμματισμένου μπόνους 10% για ευρωπαϊκά φωτοβολταϊκά

 
11 πρασινη ενεργεια χρηματα fot 330x248 Η  γαλλική ηλιακή βιομηχανία παραπονείται για την αναβολή του προγραμματισμένου μπόνους 10% για ευρωπαϊκά φωτοβολταϊκά

10% μπόνους για ευρωπαϊκά φωτοβολταϊκά στη Γαλλία υπό αμφισβήτηση

Το τμήμα ενέργειας του γαλλικού Υπουργείου Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Generale de l’Energie et du Climat, DGEC) ανακοίνωσε στις 20/03/3012,  ότι η δήλωση του πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί για την καταβολή μπόνους 10% στη τιμή της κιλοβατώρας, για την ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα που κατασκευάζονται με ευρωπαϊκά προϊόντα, αναβάλλεται επ ‘αόριστον.

Η Γαλλική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας ENERPLAN ασκεί σκληρή κριτική, ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την πρόταση του Προέδρου.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε το μπόνους της ηλιακής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση ευρωπαϊκών φωτοβολταϊκών στοιχείων, για την ενύσχυση της ευρωπαϊκής και γαλλικής αγοράς. Η ανακοίνωση έγινε κατά την επίσκεψη του προέδρου στο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο Photowatt  στο Bourgoin-Jallieu στις 14/02/2012.

Η κυβέρνηση είχε τότε διευκρινίσει ότι η τιμή για την ηλεκτρική ενέργεια από μονάδες που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη θα πρέπει να αυξηθεί κατά 10%. Ωστόσο, αποφάσισε να αναστείλει την απόφαση και να προχωρήσει στο αντίστοιχο διάταγμα, που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου, για αόριστο χρονικό διάστημα.

Το τμήμα ενέργειας του γαλλικού Υπουργείου Περιβάλλοντος υποστηρίζει, ότι μιά σειρά  νομικών και τεχνικών δυσκολιών είναι ο λόγος για την καθυστέρηση της εφαρμογής του μέτρου, ενώ η γαλλική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας δηλώνει, ότι υποφέρει από την αστάθεια της κυβέρνησης.

 Βλέπε άρθρο μας:http://www.sunblog.org/diethni-nea/2012/03/10-2614.html

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.